Udtalelser fra mine kursister

Her kan du læse lidt længere udtalelser og oplevelser fra kursister. De er struktureret under kursusnavn. Tak til jer der vil dele jeres oplevelser fra mine kurser. Det kan hjælpe andre til at vide, hvad de kan forvente.

Livsboost opstillingsworkshop – online

Udtalelse fra Maria, som var tilmeldt Livsboost kurset d. 09/01-2021:

Om dagen og BOOST generelt:
Jeg syntes, at det var en super effektiv dag, med meget nærvær fra deltagerne og fra dig. 

Om online opstillinger:
Jeg var overrasket over, hvor nemt det var, både det tekniske, og også selvet arbejdet i opstillingerne.

Inden dagen gik i gang, var jeg lidt nysgerrig på, om det at vi sad hjemme bag hver vores skærm, og at være repræsentant siddende, ville tage noget af effekten fra arbejdet. Men det gjorde det overhovedet ikke! Det var lige så let, at repræsentere online som i det fysiske rum, og alle opstillingerne var meget tydelige.

Det at opstille online, syntes jeg bidrog til at være mere nærværende og skærpet, ikke at det er bedre end de fysiske opstillinger, men online opstillinger, giver absolut lige så meget, som med fordel kan tages med ind i den fysiske opstillingsmetode.

Hilsen Maria

Udtalelse fra Lunnah, som var tilmeldt Livsboost kurset d. 09/01-2021:

Til jer der har prøvet opstillinger før:
 ‘I lørdags deltog jeg i min første heldags online familieopstillings workshop, som repræsentant i flere opstillinger. For jer der kender familieopstillinger og boost-dagene så er formen selvfølgelig lidt anderledes online, end at sidde i Lenes fysiske lokale sammen. Men feltet eksisterer stadig online – der er bare lidt anderledes i udtrykket. Repræsentationer er mindre fysiske bag skærmen, men det er stadig helt tydeligt hvad repræsentationen ønsker der kommer frem. Jeg oplever ikke styrken af repræsentationen ændres, det kræver blot at vi sætter lidt flere ord på følelser og fornemmelser. Derfor er det min oplevelse at effekten eller resultatet af opstillingen ikke ændrer sig. Oplevelsen er anderledes, men ikke mindre intens af den grund. For mig var det en super givende dag, med masser af input til integration i mig selv efterfølgende. Ingen grund til at holde sig tilbage fra at deltage i online repræsentationer. Transformstionsfeltet er tilgængeligt uanset om det er fysisk eller online’

Til jer der ikke har prøvet opstillinger før:
For at sige det som det er, så havde jeg ret svært ved at se fidusen i familieopstillinger, før jeg prøvede det selv. Det var som om ordene omkring dem ikke helt gav mening for mig. Fordi jeg troede det var mere snak end energiarbejde. Og det er det ikke. Det er fysisk energiarbejde, hvor jeg låner repræsentanternes nervesystemer, der ikke er triggede ind i mine egne problematikker, og derfor neutralt kan udspille sig for mine øjne, og dermed opløse energien der er fastholdt i et traume. Og dermed forløser jeg noget i mig selv gennem andre – de stiller sig til rådighed for min healingsproces, lige som jeg stiller mig til rådighed for deres. Det er faktisk ret genialt og meget smukt hvis du spørger mig nu hvor jeg HAR prøvet det. Og så må jeg sige det er et magisk rum hvor meget sker, og den forbindelse vi oplever gennem den transformation vi skaber med fælles hjælp. For mig er det tydeligt det er noget vi alle kunne have gavn af, nu hvor vi kollektivt er mere eller mindre traumatiserede af det her Corona-halløj hvor vi bare er blevet påvirket forskelligt. Jeg har prøvet det både fysisk hvor vi er i samme rum, og online bag hver sin skærm. Repræsentationerne ændrer udtryk, men ikke intensitet ved at komme bag en skærm. Så være ikke bange for at flytte din transformation online. Der skal nok ske det der skal ske. Formen er faktisk underordnet som jeg oplever det. Det handler om din intention om forandring mere end alt muligt andet. For det er den der skaber transformationen og magien’.

Kh. Lunnah

Udtalelse fra Marianne, som var tilmeldt Livsboost kurset d. 09/01-2021

Jeg hedder Marianne, er 58 år, og har igennem de seneste 10 – 15 år været med til en del opstillinger. Lige så længe, som Lene Eriksen/Mosaic har faciliteret dem. Jeg har deltaget med egne problematikker og udfordringer, og jeg har været med som repræsentant. Vi har været udendørs, om bord på et træskib, i smukke kursuslokaler forskellige steder…og nu var det så første gang online pga. covid-19.

Mine forventninger inden var nok, at det næppe ville kunne det samme men at det ville være bedre end ingenting. Jeg var en smule forbeholden, men mest nysgerrig og åben overfor hvordan det ville være.

Jeg oplevede, at det var langt mere udbytterigt, end jeg havde forventet. Hvor jeg havde forestillet mig, at kunne mærke og meddele mig med muligvis 50% af styrken i forhold til en opstilling, hvor alle er fysisk tilstede, oplevede jeg at mærke og kunne meddele mig med helt op til 80% i de fleste tilfælde. Jeg oplevede også, at min måde at være repræsentant adskilte sig fra en “normal” opstilling, til at foregå i det mentale felt og langt mindre via kropsfornemmelse. Men følelserne kom fint frem, både vrede, sorg, glæde o.s.v. på samme måde som i en normal opstilling. Det var nok bare mig, som havde et filter på i forhold til at vise voldsom sorg eller vrede med lyd. Det lokale jeg har til rådighed, når det er on-line, er langt fra optimalt. Huset er meget lydt, og jeg er opmærksom på ikke at forstyrre de andre i huset. 

Da jeg ikke havde min egen opstilling på, kan jeg kun udtale mig om hvordan det var, at repræsentere. Og det fungerede langt bedre, end jeg havde forventet. Et stort savn under on-line opstilling er dog at mangle kropssproget. Både det sprog som udgår fra mig selv i form af spændinger og impulser til at flytte mig hen til og væk fra. Det manglede jeg. Og jeg manglede at se og mærke kropssproget fra de andre repræsentanter. Der hvor jeg oplevede det som en udfordring var, når jeg kun var tilskuer til en opstilling, og altså ikke deltog som repræsentant. Det blev hurtigt uvedkommende og svært at følge med/kedeligt. Og det har jeg aldrig oplevet under en normal opstilling.

Konklusionen for mit vedkommende er, at jeg til enhver tid foretrækker en normal opstilling, hvor vi er fysisk tilstede i samme rum. Når mulighederne er, at vi kan lave det online og ikke mødes, så foretrækker jeg online fremfor at undvære. Vi skal også lære dette rum at kende. Det stiller store krav til facilitator. F.eks. kan man jo ikke modtage et blik eller et nik på at man er blevet set i forhold til at have noget på hjertet, men lige skal vente med at dele det, fordi noget andet er igang. Det stiller nok også nogle krav til dem, som skal have en opstilling på, at være langt mere specifikke, og have tænkt over hvad de gerne vil have ud af det. Hvad er udfordringen. Hvordan skal det være, når opstillingen klinger af.

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

Du er nu tilmeldt!