Parterapi, ønskebarn og fertilitet

Parterapi under fertilitetsprocessen kan betale sig

Parterapien bliver tilpasset lige netop jer 

 

Forskellige ønsker, skænderier, dårlig kommunikation eller larmende tavshed? Uopfyldte graviditetsønsker, fertilitetsbehandling og barnløshed er hårdt ved parforholdet, og mange går fra hinanden undervejs – eller lige efter. Genfind nærvær og den dybe kontakt med hinanden i terapi. I parterapi har vi fokus på jeres ønsker og udfordringer. Det, I lærer vil være guld værd, når I står med baby; I bliver mere bevidste forældre under parterapien. Online terapi er en mulighed for jer, der bor på afstand eller ikke ønsker at bruge tid og økonomi på transport.

For jer der:

ønsker et bedre og mere givende samliv,

vil bruge jeres udfordringer under fertilitetsprocessen til at blive et bedre par sammen.

ønsker værktøjer, nye måder at se på tingene, behandling og nye strategier til at løse udfordringerne.

Vil optimere jeres chancer for at blive sammen - og til at være gode forældre sammen.

Online terapi er en ofte overset mulighed

Terapi hvor vi mødes over Zoom (bedre end Skype), er lettere og bedre end mange tror. Selv havde jeg også modstand på det først. Det er helt op til dig men ofte har vi ikke tænkt på de fordele online terapi faktisk har:

  • Du sparer transport omkostninger, transport tid, transport bøvl og bøvl med parkering i byen.
  • Chancen for at vi kan gennemføre vores session øges især i de måneder hvor influenza og forkølelse kan føre til aflysning. 
  • Det kan føles mere hyggeligt hjemme  i din egen sofa med den te eller kaffe du selv har valgt, når vi mødes on-line.

Du kan selvfølgelig vælge at kombinere Online sessionerne med sessioner på Frederiksberg eller på Midtsjælland. Det er helt op til dig.

 

Sådan foregår det

I har mulighed for parterapi i sammenhængende forløb eller som enkeltsessioner

Den første samtale

En parterapi starter med en indledende samtale, hvor Lene lytter og spørger til de erfaringer og oplevelser, I har. I taler om målsætninger for forløbet og finder den retning/metode, som er rigtig for jer at arbejde videre med. Samtalen er uforpligtende og varer 90 minutter.

Enkeltsessioner

I har efter den første samtale mulighed for at købe sessioner enkeltvis, men det anbefales at engagere sig i et forløb. De gode resultater kommer med engagement.

Parterapiforløbet – Godt på vej

Et forløb der strækker sig over 5, 10 eller 15 sessioner med kombineret parterapi og psykoedukation (dvs. undervisning, modeller og værktøjer). Forløbet tager udgangspunkt i jeres situation, jeres udfordringer og jeres ønsker.

Suppler parterapi med individuel terapi og/eller mandeterapi

 

Individuel terapi:

I kan vælge at supplere jeres parterapi med individuelle sessioner. Det er helt normalt at have brug for det – og det bringer jer hurtigere i mål. Individuel terapi er en god idé, når du oplever en eller flere af disse:

  • Det primært er dig – og ikke kæresten – der har det svært med situationen. 
  • Der er noget, du gerne vil snakke med mig om – noget, du ikke synes din kæreste behøver at være vidne til. 
  • Du har udfordringer, problemer, følelser, tanker og reaktioner, som larmer ind i parforholdet, og som du derfor skal have bearbejdet, så I kan få det godt sammen igen. Det er lettere, hvis kæresten ikke kigger på. 

Mandeterapi:

I kan også vælge at supplere jeres parterapi med mandeterapi. Mænd i fertilitetsprocessen er belastede – ofte mere end de selv, lægerne og kæresten tror.  Da det kan være svært at snakke med kæresten og venner om disse ting, anbefaler jeg at du under dig selv at få mandeterapi. Mandeterapi i fertilitetsprocessen er en god idé, når du oplever svære følelser fx skyld, dårlig samvittighed, magtesløshed, vrede og frustration – eller bare synes noget ikke helt spiller.

Ikke at få terapi , når du har brug for det, kan parallelforskyde problemet, så du få problemer fx med stress, i parforholdet, med helbredet eller på anden måde.
Ring til Lene og hør mere – 50508280

Praktisk 

Individuel terapi under fertilitetsproces og mandeterapi under fertilitetsproces varer 60 minutter og foregår på Frederiksberg, i Roskilde eller online. 

 

Parterapi når barnet udebliver

Du havde sikkert forventet at et barn skulle være en naturlig forlængelse af at elske og ville hinanden. Det skulle være let og naturligt, men nu viser det sig at være svært. Rigtigt svært. Det er et chok. Svære følelser og reaktioner opstår. Følelser, som du måske ikke har kendt til i det omfang før fx afmagt, tristhed, skam, skyld, afsky eller vrede. Det kan påvirke din selvopfattelse og opfattelse af din partner – både som kvinde og som mand. Måske reagerer du på måder, som er svære for dig selv at genkende – og for partneren at rumme.

Parterapi for ufrivilligt eller uforklarligt barnløse 

 Når ønskebarnet har svært ved at finde vej, lægger det et stort pres på parforholdet – og på jer hver især. Det er svært at rumme de månedlige skuffelser. Naturligvis rammes mange af modløshed eller følelsesløshed. Faktorer som fertilitetsbehandling, hormonbehandling og dårlig sædkvalitet kan lægge yderligere pres på. Stress, fysisk ubehag, svære følelser og reaktioner, der kan være svære både for din partner og for dig selv at rumme. Den gode kommunikation og støtten til hinanden har dårlige vilkår.

Bøvler du med at få sagt det der skal siges? Det der ikke vil falde i god jord? 

Jeg har skrevet denne bog til jer. Den giver jer et konkret værktøj til at få sagt det, der er vigtigt til hinanden og samtidig få det gjort, så I også er venner bagefter. Bogen støtter udviklingen af kærlig gensidig respekt og integritet.

Bogens værktøj kan også bruges andre steder hvor det er nødvendigt at få sat grænser og få sagt det, der er vigtigt på en god måde Det kan fx være til veninder, kollegaer, chef og familiemedlemmer, som ikke ved, hvad I går igennem, eller hvor hårdt det er. Måske spørger de for meget? Måske siger de ‘dumme’ ting, som du har lyst til at sige fra overfor.  Det bliver nemt, når du bruger bogens værktøj.

Sig din mening så du bliver hørt - bæredygtig kommunikation

Søger du hjælp til …

At styrke din fertilitet?

Fertiliteten kan styrkes på flere måder. Få hjælp til at styrke din fertilitet med evidensbaserede kosttilskud og helbredelse af psykiske og følelsesmæssige fertilitetsblokeringer.

Overfølsom eller følelsesløs

Mange ender med at føle ingenting og andre bliver grådlabile og overfølsomme, når fertilitetsbehandlingerne trækker ud. Få hjælp.

Håndtering af socialt pres

Familie, venner og kollegaer kan skabe udfordringer, når graviditeten udebliver. Få hjælp til at håndtere dine sociale relationer.

Den ene er skruk – den anden vil ikke

Det er svært, når 2 mennesker der elsker hinanden ikke begge er klar til at få børn. Få hjælp til at finde en løsning.

Styrke parforholdet

Barnløshed og fertilitetsbehandling kan skabe bøvl – med risiko for at I går fra hinanden. Få hjælp til en god kommunikation, følelser, tanker eller  til at gennemføre livsstilsændringer. 

Stress og skyld ved dårlig sædkvalitet

Dårlig sædkvalitet er en svær melding at modtage – og leve med. Få hjælp til at opretholde dit selvværd – og ligeværdet med din kæreste. Og vid at sædkvaliteten kan styrkes med de kosttilskud jeg arbejder med.

Den månedlige nedtur

Når I ønsker at blive gravide, og det trækker ud, bliver den månedlige skuffelse og nedtur sværere og sværere at bære. Få hjælp til følelserne.

Det er min skyld, at vi ikke kan få børn

Det er en svær en at være den af jer, der ikke kan få børn. Få hjælp til at bevare ligeværd og håndtere situationen.  

At beslutte om I skal fortsætte eller stoppe fertilitetsbehandling

Måske har I været i gang længe – eller måske er I bekymrede for bivirkninger og skader på kroppen. Få hjælp til en afklaring.

At komme godt videre efter spontan abort

Tab af graviditet og spontan abort er desværre ret almindeligt, Få hjælp til at bearbejde følelserne, så de ikke sætter sig til fertilitetsblokeringer.

“At få min egen datter, er det største og bedste, der til dato er sket i mit eget liv, så jeg vil gerne være med til at hjælpe andre kvinder og mænd med at opleve det samme.”

Lene Eriksen

Godkendt psykoterapeut, familieopstiller og cand brom Lene Eriksen: 

“Jeg ved af personlig erfaring hvor svært det er at ønske sig et barn og være i fertilitetsbehandling – især når det trækker ud. Følelser, tanker og store valg. Tidspres, økonomisk pres og pres på helbredet. Det hele stresser og den onde spiral starter. Stress modarbejder fertilitet – og depression og skilsmisse kan lure rundt om hjørnet. Derfor har jeg valgt, at bruge mine erfaringer og kompetencer på at gøre vejen til ønskebarnet lettere, bedre, billigere og hurtigere for jer, end den var for mig selv. Det gør jeg med min ernæringsfaglige og psykologiske baggrund.”

Book en tid eller stil mig dit spørgsmål

Fortæl mig hvad I gerne vil vide mere om, og så vender jeg hurtigst muligt tilbage til jer.

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

Du er nu tilmeldt!