Parterapi mens I venter på storken

Fertilitetsparterapi, fertilitet, ønskebarn, donorbarn, naturlig gravid, fertilitetsbehandling

Gør noget godt for jer; få hjælp når det er svært 

 

Det er bare hårdt ‘at vente på storken” – den månedlige skuffelse, skemalagt sex, tiden der går og veninder bliver gravide uden at anstrenge sig. Hvordan støtter du op som mand?  Ved du hvordan? Hvad føler du? Snakker I godt sammen? Og hvad med erotikken?

Barnløshed og fertilitetsbehandling er noget af det hårdeste for parforholdet, hvor I virkelig får set hinandens reaktioner på følelsesmæssig stress. Det følelsesmæssige pres (skyld, magtesløshed, skam, sorg, frustration mm) er stort – hvad gør I af alle disse følelser? Bliver de forløste? Hvordan støtter I hinanden? Kan I? Og hvordan holder I liv i erotikken?   

Det er ikke underligt at mange går fra hinanden undervejs – eller lige efter.

I parterapi arbejder vi med det I har brug for og det I lærer vil være guld værd også i livet bagefter. Lær om jer selv og hinanden og bliv mere bevidste kærester og forældre (til den tid)  

For jer der:

ønsker et bedre og mere givende samliv,

vil bruge jeres udfordringer under fertilitetsprocessen til at blive bedre og stærkere sammen.

ønsker forståelse, udvikling, værktøjer, nye måder at se på tingene, behandling og strategier til at løse udfordringerne.

Vil optimere jeres chancer for at blive sammen og - som bonus - blive endnu bedre forældre sammen.

Suppler parterapi med individuel terapi og/eller mandeterapi

 

Individuel terapi:

I kan vælge at supplere jeres parterapi med individuelle sessioner. Det er helt normalt at have brug for det – og det bringer jer hurtigere i mål. Individuel terapi er en god idé, når du oplever en eller flere af disse:

  • Det primært er dig – og ikke kæresten – der har det svært med situationen. 
  • Der er noget, du gerne vil arbejde med og snakke med mig om – noget, du ikke synes din kæreste behøver bruge sin tid på. 
  • Du har følelser, tanker og reaktioner, som du har brug for at gå i dybden med og få forløsning og finde løsninger. Det er bare lettere, hvis kæresten ikke kigger på. 

Mandeterapi:

I kan også vælge at supplere parterapi med mandeterapi. Mænd i fertilitetsprocessen er ofte mere belastede end de selv, lægerne og kæresten tror. 

Mandeterapi i fertilitetsprocessen er en god idé fx når du oplever svære følelser fx skyld, dårlig samvittighed, magtesløshed, vrede og frustration – eller bare har brug for at snakke med en i fortrolighed. .

Ikke at få terapi , når du har brug for det, er som at tisse i bukserne for at holde varmen. Problemerne dukker bare op et andet sted eller senere. 
Book en samtale nederst – eller ring på 50508280

Praktisk 

Individuel terapi under fertilitetsproces og mandeterapi under fertilitetsproces varer 60 minutter og foregår på Frederiksberg, ved Ringsted eller online. 

 

Søger du hjælp til …

At styrke din fertilitet?

Fertiliteten kan styrkes på flere måder. Få hjælp til at styrke din fertilitet med evidensbaserede kosttilskud og helbredelse af psykiske og følelsesmæssige fertilitetsblokeringer.

Overfølsom eller følelsesløs

Mange ender med at føle ingenting og andre bliver grådlabile og overfølsomme, når fertilitetsbehandlingerne trækker ud. Få hjælp.

Håndtering af socialt pres

Familie, venner og kollegaer kan skabe udfordringer, når graviditeten udebliver. Få hjælp til at håndtere dine sociale relationer.

Den ene er skruk – den anden vil ikke

Det er svært, når 2 mennesker der elsker hinanden ikke begge er klar til at få børn. Få hjælp til at finde en løsning.

Styrke parforholdet

Barnløshed og fertilitetsbehandling kan skabe bøvl – med risiko for at I går fra hinanden. Få hjælp til en god kommunikation, følelser, tanker eller  til at gennemføre livsstilsændringer. 

Stress og skyld ved dårlig sædkvalitet

Dårlig sædkvalitet er en svær melding at modtage – og leve med. Få hjælp til at opretholde dit selvværd – og ligeværdet med din kæreste. Og vid at sædkvaliteten kan styrkes med de kosttilskud jeg arbejder med.

Den månedlige nedtur

Når I ønsker at blive gravide, og det trækker ud, bliver den månedlige skuffelse og nedtur sværere og sværere at bære. Få hjælp til følelserne.

Det er min skyld, at vi ikke kan få børn

Det er en svær en at være den af jer, der ikke kan få børn. Få hjælp til at bevare ligeværd og håndtere situationen.  

At beslutte om I skal fortsætte eller stoppe fertilitetsbehandling

Måske har I været i gang længe – eller måske er I bekymrede for bivirkninger og skader på kroppen. Få hjælp til en afklaring.

At komme godt videre efter spontan abort

Tab af graviditet og spontan abort er desværre ret almindeligt, Få hjælp til at bearbejde følelserne, så de ikke sætter sig til fertilitetsblokeringer.

Parterapi; lær noget og gør noget godt for jer, mens I venter

Du havde sikkert forventet at et barn skulle være en naturlig forlængelse af at elske og ville hinanden. Det skulle være let og naturligt, men nu viser det sig at være svært. Rigtigt svært.

Det er ofte et chok at opdage. Svære følelser og reaktioner opstår. Følelser, som du måske ikke har kendt til i dette omfang  fx afmagt, tristhed, skam, skyld, afsky eller vrede.

Det kan påvirke din selvopfattelse og opfattelse af din partner – både som kvinde og som mand.

Måske reagerer du på måder, som er svære for dig selv at genkende – og for partneren at rumme?

Vil du LÆSE dig til et bedre parforhold?

Sig din mening så du bliver hørt - bæredygtig kommunikation

Så er der praktisk hjælp at hente i bogen her.

Jeg har skrevet denne bog til alle jer, der nogen gange får skabt mere bøvl end der allerede er, fordi I ikke får sagt det der skal siges, når det skal siges. Måske fordi I tror det vil virke som kritik eller være sårbart. Ofte mangler vi nemlig et godt værktøj, til at sige den slags.  Især når der stå noget på spil.

Denne bog indeholder netop et værktøj til det. Den giver jer en konkret metode til at få sagt det, der er vigtigt til hinanden og samtidig få det gjort, så I også er venner bagefter. Og måske endda endnu bedre venner. Bogen støtter udviklingen af kærlig gensidig respekt, lyst til intimitet og integritet.

Bogens værktøj kan også bruges andre steder hvor det er nødvendigt at få sat grænser og få sagt det, der er vigtigt på en god måde Det kan fx være til veninder, kollegaer, chef og familiemedlemmer, som ikke ved, hvad I går igennem, eller hvor hårdt det er. Måske spørger de for meget? Måske siger de ‘dumme’ ting, som du har lyst til at sige fra overfor.  Det bliver nemmere, når du har et kommunikationsværktøj der er designet til den slags. .

Godkendt psykoterapeut mpf, coach, familieopstiller og cand brom (ernæring)

Lene Eriksen:

“Jeg ved af personlig erfaring hvor svært det er at ønske sig et barn og være i fertilitetsbehandling – især når det trækker ud. Afmagt, skuffelser, skyld, skam, tanker og store valg. Havde jeg dengang vidst det jeg ved nu, ville jeg have gjort nogle ting anderledes. Jeg har hjulpet par og singler, der ønsker sig et barn siden 2009, så jeg ved hvor svært det er at være i dine sko – både som mand og som kvinde.  Jeg har selv været hele processen igennem både som par og single og i dag har jeg en dejlig datter på 15 år. Jeg har sidenhen forsket i hvordan vi kan gøre processen lettere og bedre – og i at gøre det uforklarlige forklarligt. Det betyder at jeg i dag ved en masse jeg ikke fik at vide dengang – og som lægerne stadigvæk ikke fortæller. Den viden giver jeg videre til mine klienter.  Det gør jeg med udgangspunkt i min ernæringsfaglige og psykoterapeutiske baggrund.”

“At få min egen datter, er det største og bedste, der til dato er sket i mit eget liv. Det vil jeg gerne hjælpe andre kvinder og mænd til at opleve”

Lene Eriksen

Her finder du mig:

 

Online terapi er en ofte overset mulighed

Terapi hvor vi mødes over Zoom (bedre end Skype), er lettere og bedre end mange tror. Selv havde jeg også modstand på det først. Det er helt op til dig men ofte har vi ikke tænkt på de fordele online terapi faktisk har:

  • Du sparer transport omkostninger, transport tid, transport bøvl og bøvl med parkering i byen.
  • Chancen for at vi kan gennemføre vores session øges især i de måneder hvor influenza og forkølelse kan føre til aflysning. 
  • Det kan føles mere hyggeligt hjemme  i din egen sofa med den te eller kaffe du selv har valgt, når vi mødes on-line.

Du kan selvfølgelig vælge at kombinere Online sessionerne med sessioner på Frederiksberg eller på Midtsjælland. Det er helt op til dig.

 

NB: Muligvis venteliste til terapi

Book din tid - eller gratis 20 min telefonsamtale - her

Skriv nogle forslag til hvornår I kan og om I er interesseret i tid på Frederiksberg, St. Merløse ved Ringsted eller online.

9 + 11 =

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

Du er nu tilmeldt!