Parterapi barnløshed

Ufrivilligt og uforklarligt barnløse par 

Parterapi for ufrivilligt og uforklarligt barnløse

Parterapi for ufrivilligt og uforklarligt barnløse par

Når ønskebarnet har svært ved at finde vej, lægger det et stort pres på parforholdet – og på jer hver især. Det er svært at rumme de månedlige skuffelser. Naturligvis rammes mange af modløshed eller følelsesløshed. Faktorer som fertilitetsbehandling, hormonbehandling og dårlig sædkvalitet kan lægge yderligere pres på. Stress, fysisk ubehag, svære følelser og reaktioner, der kan være svære både for din partner og for dig selv at rumme. Den gode kommunikation og støtten til hinanden har dårlige vilkår.

Det er derfor ikke underligt at mange par, der ikke får terapeutisk hjælp undervejs, går fra hinanden enten under eller lige efter fertilitetsbehandlingen.

Parterapi for ufrivilligt og/eller uforklarligt barnløse</h2>
<p>Du havde sikkert forventet at et barn skulle være en naturlig forlængelse af at elske og ville hinanden. Det skulle være let og naturligt, men nu viser det sig at være svært. Rigtigt svært. Det er et chok. <span style=”font-size: 16px;”>Svære følelser og reaktioner opstår. Følelser, som du måske ikke har kendt til i det omfang før fx afmagt, tristhed, skam, skyld, afsky eller vrede. Det kan påvirke din selvopfattelse og opfattelse af din partner – både som kvinde og som mand. Måske reagerer du på måder, som er svære for dig selv at genkende – og for partneren at rumme. </span><span style=”font-size: 16px;”>Skræddersyet støtte- og behandlingsforløb for uforklarligt barnløse. Dette forløb skal I vælge, når I både vil have støtte til kvinden og have behandling af den uforklarlige barnløshed.

Coaching og terapi for ufrivilligt og/eller uforklarligt barnløse

Til jer har jeg lavet 4 målrettede tiltag, der bliver skræddersyede til jer undervejs:

  • Parterapi og coaching for at styrke parforholdet og jeres glæde ved hinanden. Herunder at blive klogere på hvor og hvordan udfordringerne opstår samt tiltag til at gøre noget ved dem.
  • Individuelle sessioner med den ene af jer – eller jer begge men hver for sig. For at styrke jeres parforhold kan det være nødvendigt at gå i dybden med individuelle emner og temaer. Nogen gange har den ene part et problem, som står i vejen i parforholdet, og hvor tilstedeværelsen af den anden vil bremse udviklingsarbejdet. Her giver det mest mening at vi booker individuelle sessioner. 
  • Sessioner og tiltag målrettet selve fertiliteten, hvilket er lidt noget andet end de ovenstående. Selvfølgeligt vil det at I trives bedre sammen og den oprydning som individuelle sessioner giver, betyde at stressniveauet falder. Hvilket er fertilitetsfremmende. Men vi kan gøre mere end det og det er det vi gør i denne type sessioner, hvor vi går målrettet efter fertiliteten. 
  • Sundhedsfremmende testbaseret ernæring, der er let for jer at bruge og baseret på en blodtest godkendt til hjemmebrug.
Barnløse par kommunikationsværktøj

Barnløse par – bog til kommunikationen

Jeg har skrevet denne bog til jer. Den giver jer et konkret værktøj til at få sagt det, der er vigtigt til hinanden og samtidig få det gjort, så I også er venner bagefter. Kærlig gensidig respekt og integritet.

Bogens værktøj kan også bruges andre steder hvor det er nødvendigt at få sat grænser og få sagt det, der er vigtigt på en god måde Det kan fx være veninder, kollegaer, chef og familiemedlemmer, som ikke ved, hvad I går igennem, og hvor hårdt det er. Måske spørger de for meget? Måske siger de ‘dumme’ ting, som du har lyst til at sige fra overfor.  Gør det med bogens værktøj.

Ufrivilligt barnløs kvinde – støtteforløb

Er du ufrivillig barnløs og er det svært? Mister du indimellem håbet om, at det nogen sinde bliver dig, der står med din baby i armene? Dig, der ser de små sko stå ved siden af dine i entreen? Er det svært at være ufrivillig barnløs, arbejde på at blive gravid og samtidigt se alle de andre gravide kvinder på gaden? Svært at veninderne bliver gravide en efter en? Er det svært at tackle andre menneskers spørgsmål om I ikke snart skal have en baby også? Trækker det ud at blive gravid hober svære følelser sig op – månedlige nedture, håb, skuffelser, tab, vrede og bekymringer. Det kan sætte sig til stress, depression og fertilitetsblokeringer. Jeg hjælper dig med at udvikle dig med udfordringerne og komme styrket igennem.

Ufrivilligt barnløs kvinde støtteforløb

Andet som kan gøre en forskel for dig eller jer!

Individuel terapi og andre metoder

Individuel terapi, parterapi og coaching supplerer hinanden fint, men du kan også have glæde af mine andre metoder, når I gerne vil være gravide. 

Stress og barnløshed

Stress og barnløshed hænger sammen – og stress i den sammenhæng har mange ansigter. 

Testbaseret ernæring

Vores psykiske velbefindende og sundhed på celleplan spiller ind på fertiliteten. Derfor har jeg valgt at tilbyde evidens- og testbaserede sundhedssessioner. I september kører jeg en kampagne, hvor du får selve sessionen – altså min viden og tid – gratis. 

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen | Mosaic

Du er nu tilmeldt!