Metoder

En eller flere metoder kommer i spil hos mig.

Vi mødes på Frederiksberg, i København, i Roskilde eller online

Coaching – få indsigt, energi og skab den forandring, du ønsker

Coaching er en professionel, fortrolig og fremadrettet dialog, hvor du gennem spørgsmål skaber klarhed, afklaring, refleksion, (selv) indsigt og motivation. Udgangspunktet er en personlig målsætning. Undervejs vil du blive udfordret på vaner, mønstre, roller og overbevisninger og mere bevidst om dine værdier. Det styrker dit indre lederskab, så du kan handle mere målrettet. Der kan være tale om business coaching, hvor det fx kan handle om stress, trivsel, ledelsesstil, kommunikation, samarbejde, personlig effektivitet, engagement, overblik, beslutninger, karriere og om personlige begrænsninger i forhold til jobbet. Eller der kan være tale om life coaching, som drejer sig om ønsker og udfordringer på det mere personlige plan.
Jeg er uddannet HNLP coach i USA.
Coaching foregår på Frederiksberg, i Roskilde eller on-line over Zoom.

Terapi – gør noget godt for dig selv

Psykoterapi er fortrolig og ligeværdig samtale som du bruger til at komme igennem vanskelige perioder og situationer, så du lander godt på den anden side dvs. styrket, mere vis, livsduelig og klogere. Når livet gør ondt, synes meningsløst eller du slås med angst, OCD (tvangstanker), depression, stress, mindreværd, kærestesorger, relationsproblemer, overvægt, generthed eller mobning bruger du psykoterapi. Men også når du lider af psykosomatiske symptomer. Nogle gange hjælper jeg også mennesker, der ikke er i krise, men som vil lære mere om sig selv og udvikle sig enten professionelt eller personligt. Metoden giver indsigt, forståelse og nye handlemuligheder. Jeg er psykoterapeut MPF, hvilket betyder at jeg er professionel.
Terapi foregår på Frederiksberg, i Roskilde eller on-line over Zoom.

Hypnoterapi og hypnose – skab forandring mens du slapper af

Hypnose er en effektfuld terapiform du bruger, når du ønsker en forandring i dig eller i dit liv. Hypnose foregår i en trancetilstand, som du allerede kender fra din hverdag. I hypnose bruger jeg særlige sproglige mønstre til at guide dig ind i trancetilstanden, og det er meget behageligt. Når du bruger hypnose skaber du et samarbejde med dit u- og underbevidste sind, der på den måde kommer til at støtte og styrke dig frem mod dit ønske. Fungerer dette samarbejde ikke, risikerer du at dit under- og ubevidste saboterer ønsket om forandring. En hypnosesession tager op til 1 ½ time, da vi gennem samtale starter med at skræddersy hypnosen præcist til dig. Jeg bruger tilladende hypnose, så alle kan være med. For hver gang du får hypnose, vil du gå dybere i trancen.

Individuelle opstillinger – du står og går rundt på gulvet

Individuelle familieopstillinger og systemiske opstillinger er en virkelig effektfuld indsigts, forståelses og forandringsmetode. Det kan foregå ved du går rundt mellem de elementer af din problematik, som vi har lagt på gulvet i form af gulvankre, ved hjælp af figurer eller via dine indre film og billeder. Metoden fungerer også med børn og online. Vi starter med at indkredse dit problem og ønske om forandring og laver derefter opstillingen. Det kræver 1-1 1/2 time. Metoden samler på en måde alle mine øvrige metoder i en. Alle kan bruge den med.

Parterapi og coaching – støtte til kommunikation og lytning

Parterapi og parcoaching er en ligeværdig og fortrolig samtale, der hjælper jeres kommunikation, ønsker og udfordringer på vej. Måske går I igennem en svær periode og vil gerne blive bedre til at støtte hinanden, mens det står på. Eller måske har I nogle udfordringer mellem jer, som de mennesker I er. I vil gerne blive mere tilfredse sammen eller skal bruge mig til at få en god skilsmisse. Jeg bruger både terapi, Enneagrammet og coaching og meget mere, afhængigt af hvad der passer til jer. Mange forretningsmænd og kvinder kan godt lide mit white board, og mine modeller, der godt kan være businessmodeller. Efter vores første samtale ved jeg hvordan jeg kan hjælpe jer, og vi kan lægge en plan.

Online terapi/coaching – med Zoom, hvor du allerede er

Der er en række fordele ved terapi og coaching over Zoom. Zoom fungerer som Skype men er mere stabilt og har en bedre lyd. Det er gratis og kan nemt downloades. Online samtaler er nemt, bekvemt, fleksibelt og fokuseret, og det kræver ikke andet end adgang til internet og et webcam, så vi kan se hinanden. Du kan bruge mig uanset hvor du opholder dig i landet eller udlandet, og du behøver ikke at bruge tid og penge på transport. Du kan være hjemme hos dig selv, på arbejdspladsen eller et helt andet sted, du selv har valgt, og du slipper for at forholde dig til forstyrrende detaljer så som transportvej og parkering: Du kan derfor holde det optimale fokus på det, det drejer sig om. Ved pludseligt opståede forhindringer, der gør transport umuligt eller kræver at du bliver, hvor du er, kan online samtaler betyde at du alligevel kan gennemføre din aftalte session.

“Jeg har arbejdet online med klienter i hele landet og i udlandet, og trods mange meninger er det min oplevelse, at det fungerer godt. Ofte er det et spørgsmål om lige at prøve det af. Er du i tvivl, så kan vi prøve det af et kvarters tid. Så får du en fornemmelse af, hvordan det fungerer.” – Lene  

Familieopstillinger – skifter fokus fra symptom til årsag

Familieopstillinger, organisationsopstillinger og systemiske opstillinger er varianter af samme metode, der sætter os i stand til at få dybere indsigt, ny viden og heale rødderne til problemerne effektivt. I et system fx en familie, et samfund, en institution eller en organisation findes problemernes rod ofte et helt andet sted, end der hvor vi ser symptomet/problemet. Derfor er det mest effektive at bruge systemisk metode til at finde roden, skaffe ny viden og heale situationen i bund, så den slipper helt. Denne metode sætter os i stand til at sætte dig fri – også af symptomer/problemer du har fået i arv fra dine forældre og slægt. Du behøver ikke at vide eller kunne noget bestemt – bare mød op! Kan også gennemføres online.

Lene Eriksen forbereder enneagramkursus

Enneagrammet – accepter dig selv og forstå de andre

Enneagrammet er en model over 9 personligheder – og altså 9 forskellige måder at være menneske på. De 9 ’typer’ har yderligere underinddelinger, så alle kan være med. Det særlige er at modellen er meget gammel og at mange mennesker og mange forskellige faglige, psykologiske og spirituelle retninger har bidraget med visdom til den hen over årene – og stadigvæk gør. Det betyder at den er universel og vedkommende på et meget konkret plan til både private, personlige, udviklingsmæssige, trivselsmæssige og arbejdsmæssige formål. Ja endda medicinske formål, da typerne kan måles i blodet. Jeg bruger selv Enneagrammet overalt i mit arbejde, underviser i det både på mine egne kurser og på min Enneagram Mentor uddannelse, og jeg underviser også i det på virksomheder. Du behøver ikke at kende Enneagrammet på forhånd for at kunne bruge mig.

NLP og HNLP – kommunikation, selvledelse og forandringsarbejde

NLP er en sammensmeltning af flere discipliner, som inkluderer neurologi, psykologi, lingvistisk og system teori. NLP er en unik model for, hvordan mennesker lærer, motiverer sig selv og ændrer deres opførsel for at opnå succes i alle udfordringer og opgave. Jeg bruger NLP i individuelle sessioner, underviser i det på NLP uddannelsen og bruger kommunikationsdelen i bæredygtig kommunikation. En fin lille smagsprøve på NLP får du i min nye bog Sig din mening, så du bliver hørt.

Mandeterapi – terapi og coaching for mænd

Som mand har du brug for terapi på en anden måde end kvinder. Mange mænd har svært ved at mærke sig selv, og sætte ord på deres følelser og behov – i stedet kommer irritationen eller vreden. Det giver ofte problemer især i parforholdet, men også på arbejdet eller overfor venner og familie. Mange tyr til tavshed, men tavsheden gnaver i tilfredsheden og sjælefreden. Andre vender sig mod flasken, overdreven arbejdssomhed eller byture med vennerne. Alt sammen noget der går ud over parforhold eller helbred. 

Måske kender du det, at nogen spørger, hvordan du har det? Og i et splitsekund – inden du skynder dig at svare “Fint!” – mærker du noget, som ikke er så godt? Jeg kan hjælpe dig til at blive en glad mand, som kender sig selv, hviler i dig selv og står ved sig selv. En mand der kan sætte ord på følelser og behov, så dine behov og følelser også kommer i spil i parforholdet og andre steder.

Børne og unge terapi – Jeg hjælper børn og unge

Angst, frygt, ked-af-det-hed og hovedpine er nogle af de følelser og reaktioner, der kan opstå og fylde i et barneliv. Den ene dag er barnet glad og tillidsfuldt – og den næste er det bange og ked af det. Måske er der en konkret begivenhed, som har sat reaktionen i gang – måske ikke. Ikke en som vi kender, i hvert tilfælde. Som forældre står vi undrende og ofte hjælpeløse tilbage.” Hvad skete der lige der?” Og det næste spørgsmål: ”Hvordan kan vi hjælpe barnet videre på bedste vis?”

I mit arbejde ser jeg barnet i en familiesystemisk sammenhæng, og jeg kigger på det fra en antroposofisk udviklingspsykologisk vinkel. Min tilgang til symptomer er holistisk, og min forståelsesramme for personligheden er Enneagrammet. 

Book en tid eller stil mig dit spørgsmål

Fortæl mig hvad I gerne vil vide mere om, og så vender jeg hurtigst muligt tilbage til jer.

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

Du er nu tilmeldt!