Lene Eriksen • Relationsskolen Mosaic

Den korte

Jeg startede Mosaic i 2002 og virksomheden skiftede navn til Relationsskolen Mosaic i 2023. Her tilbyder jeg individuelle udviklingsforløb især indenfor  fertilitetsterapi, parterapi og er ledercoaching. Og kurser indenfor systemisk familieopstilling, Enneagrammet og kommunikation. Jeg har tidligere haft både NLP og Enneeagramuddannelser, men tilbyder dem ikke pt. 

Personlig udvikling er en integreret del af mit eget liv og har været det siden jeg var 28 år. Jeg bruger alle udfordringer og kriser til at lære af og udvikle mig med. Mit eget livs udfordringer – og min families – har været den ene del af min drivkræft. Den anden del er min nysgerrighed på og kald til at forstå hvad mennesket dybest set er, og hvordan vi kan  ’empowere’ os selv og hinanden til at skabe en god fremtid for os selv og vores børn. . 

Mit ønske og mål er at nå så langt jeg kan kærligheds, helings- og integrationsmæssigt i dette liv og i forhold til at leve fra hjertet, fra min essens og mit højere selv (afhængigt af hvilken teori/skole du ser det fra) og i sundhed både personligt og relationsmæssigt. Og samtidig tilbyde andre det bedste af det jeg opdager og lærer på min vej. Så flere end jeg og mine nærmeste får glæde af det. Dette er et livslangt og meningsfyldt projekt, og jeg er på vej. 

Relationsskolen Mosaic startede med at hedde Mosaic. I 2023 kom Relationsskolen til.  Relationer er valgt fordi det meste af det jeg hjælper mine klienter og kursister med i sidste ende drejer sig om relationer – herunder relationen til sig selv. Desuden har undersøgelser vist at sociale relationer er noget af det vigtigste for ekstraordinære lange, sunde og tilfredsstillende liv (>100 år, Blue Zones).  

‘Skolen’ fordi jeg gerne vil minde om at relationsførdigheder kan læres. De fleste af os er ikke født med at kunne relatere, så godt som vi kunne ønske os på alle områder – eller så godt som vores omgivelser kunne ønske sig. Og med Enneagrammet, NLP, Familieopstillinger og meget mere ER det muligt at lære at relatere på helt nye niveauer og med langt dybere tilfredshed, kærlighed og tryghed.  

Desuden er sociale relationer noget der har udfordret mig selv en del (som introvert og genert Enneagramtype 4), og jeg ved af personlig erfaring hvor meget dejligere livet bliver, når vi mestrer mere i den afdeling også. 

Jeg har en fortid med en international karriere som cand brom (ernærings- og levnedsmiddelvidenskabelig kandidat fra KVL/ Københavns Universiitet) i levnedsmiddel- og medicinalbranchen. Her arbejdede jeg mens jeg tog mine første uddannelser; gestalt-psykoterapeut og NLP- og Enneagramlærer. 

Privat er jeg mor, byzone permakultur havedame (på landet) med hang til frisk luft, ture i skoven, husrenovering, fermentering, løbeænder og selvforsyning. De små kjoler og filede rene lakerede negle fra livet på Frederiksberg er byttet ud med røde kinder, praktisk tøj og jord under neglene.

Psykoterapeut MPF med 20 års erfaring

på Frederiksberg, ved Ringsted på Midtsjælland og online 

I dag beskæftiger jeg mig i dag især med Ledelsercoaching, Parterapi, Fertilitetsterapi og Individual terapi med 1:1 opstillinger. Men du er naturligvis velkommen til at ringe (gratis og uforpligtende) og høre om jeg kan hjælpe i din situation også.

Desuden  udbyder jeg relationskurser med Enneagrammet, kommunikationskurser og kurser med systemiske familieopstillinger til indsigt og blivende forandringer.

Jeg er psykoterapeut  med mere end 20 års erfaring og godkendt af Dansk Psykoterapeutforening. Derfor skriver jeg ‘MPF’. 

En psykoterapeut MPF er uddannet til at forebygge og behandle problemstillinger, som:

 • Angst
 • Stress
 • Mistrivsel hos børn og unge
 • Depression
 • Familieproblemer
 • Skilsmisse og parforholdsproblemer
 • Overgreb
 • Vold
 • Anbringelser af børn og unge uden for hjemmet
 • Misbrug
 • Sorg og krise
 • Traumer
 • Spiseforstyrrelser
 • Fastholdelse af unge i uddannelse
 • Selvværdsproblemer
 • mønsterbrud i forbindelse med uhensigtsmæssige personlighedsmønstre

Jeg blev uddannet coach i USA i forbindelse med jeg blev uddannet NLP Trainer (lærer).

For mig er det en livslang interesse at få greb om hvad det vil sige at være menneske med de muligheder vi har, for at afbalancere os og tilgå vores fulde potentiale som skabende (og guddommelige) væsener. 

Hvordan kan vi udleve vores grunde til at være her og sætte gode aftryk på jorden og på hinanden, mens vi er her?

Denne interesse har ledt mig til løbende at uddanne mig i nye uddannelser, metoder og træffe levende (og på det tidspunkt utraditionelle) personlige valg i mit eget liv.

Jeg har en åndelig side som jeg bruger som baggrund og inspiration i mit arbejde og liv.

 

 

Uddannelser – primær baggrund

 • Psykoterapeut godkendt af Psykoterapeutforeningen (MPF)
 • Psykoterapeut med gestaltterapi, NGI
 • Hypnoseterapeut, Hypnoseskolen
 • NLP  Master, NLP huset
 • HNLP Coach, Neuroenergetics, USA
 • NLP Trainer (lærer med certificeringsret), USA
 • Facilitator af familieopstillinger, organisations- og systemiske opstillinger siden 2010, Human Vision
 • Enneagramunderviser og specialist siden 2002, fra flere skoler
 • Cand brom (ernærings- og levnedsmiddelkandidat), KVL

 Anden baggrund

 • Imago Parkursus
 • Sjælslæsning (Soul Awareness)
 • Essensarbejde (Diamond Logos, Sensing Mind)
 • Div. fag på åbent universitet Psykologi studiet,
 • Div. fag på HD og merkonom studierne

Den uddybende

Jeg startede Mosaic i 2002 efter at jeg havde uddannet mig sideløbende med min daværende karriere som cand brom. Cand. brom. var datidens ernærings- og levnedsmiddelvidenskabelige kandidatgrad. Jeg arbejde for internationale selskaber indenfor levnedsmiddel- og medicinalbranchen, primært som flavourist. Flavourist er levnedsmiddelbranchens kreative svar på parfumeindustriens parfumeur, og drejer sig om at få mad og andre produkter til at smage og dufte godt – eller af noget de ikke er.

Som tiden gik blev min interesse for personlig udvikjling mere og mere tydelig, parallelt med at jeg havde selv havde stort glæde af terapi både personligt, job- og i det hele taget relationsmæssigt udbytte af individuel terapi og af min gestaltterapeut-, NLP- og Enneagramuddannelser og var blevet overbevist om at psykisk, følelsesmæssig og relationel udvikling er en vigtig ingrediens i vores overordnede sundhed. Så jeg valgte af fortsætte min rejse ad den vej – og startede Mosaic.

I starten med Mosaic arbejdede jeg som NLP – og gestaltpsykoterapeut og siden begyndte jeg at uddanne kursister i NLP. Som tiden gik byggede jeg mine øvrige uddannelser og andre tilbud på fx Enneagramkurser på virksomheder, Enneagramuddannelse og virksomhedscoaching. Mosaic knopskød i de retninger, hvor jeg oplevede behov og mødte metoder, der virkeligt skabte resultater, og som var for geniale til at jeg kunne gå videre uden at tage dem med mig. Mosaic spejler på sin vis mit eget livs erfaringer, værdier og behov.

Mosaic Business opstod da Mosaic blev tilknyttet virksomheder. I pensions- og mediebranchen blev jeg ‘huscoach’. Jeg coachede individuelt på alle niveauer af organisationen; direktører, sælgere, HR chefer, akademikere, sygeplejersker, sundhedsplejersker, sekretærer og produktionsmedarbejdere. Jeg begyndte også at afholde kommunikations-, samarbejds-, NLP og Enneagramkurser for en lang række organisationer – se referenceliste her. I eget regi begyndte jeg at udbyde Enneagram uddannelsen og HNLP uddannelsen. Det at se mennesker vokse, slippe problematiske mønstre og udvikle selvtillid og selvværd har været – og er – en stor glæde for mig. 

I 2008 startede jeg Mosaic Fertility – for mennesker der ønskede sig et barn. Der har jeg siden hjulpet flere hundrede par og singler på rejsen mod barnet. En af mine egne helt store oplevelser og gaver i livet var at blive mor. Det oversteg alt – og gør det stadigvæk. Derfor mit særlige fokus på barnløshed og ønskebørn. Jeg har en masse erfaring både som par, single og solomor. For mig er det en stor glæde hver eneste gang de par og de kvinder, jeg arbejder med, bliver gravide.

Omkring 2009 begyndte Mosaic at tilbyde familieopstilling – kurser og forløb. Systemiske opstillinger og familieopstillinger giver en helt ny spændende dimension til udviklingsarbejdet, da vi inddrager, healer og skaber forandring omkring det bøvl og traumemateriale, der kommer til os fra familien, slægten og de andre systemer, vi er en del af – fx også parforholdet eller organisationen. Med opstillingsmetoden har vi mulighed for at identificere det, der ligger bag problemerne. Det vi typisk ikke kan få øje på, fordi vi selv er en del af systemet (øjet kan ikke se sig selv).  Livsboost udviklingsklubben med opstillinger har eksisteret siden, og den er for alle, som ønsker at transformere sjælens vej og livets udfordringer og problemer til heling, indsigt og vækst. For alle der ønsker at komme hjem. Jeg elsker at følge deltagernes rejser og selv blive klogere og klogere på, hvad det vil sige at være et levende menneske.

Sprogets magt og sproget som værktøj har fascineret mig siden min egen NLP Practitioner uddannelse. Jeg var vild med de muligheder god kommunikation giver os. Det førte til min bog  ‘Sig din mening, så du bliver hørt – værktøj og teori til bæredygtig kommunikation’, som er skrevet på baggrund af erfaringer og teknikker fra mit arbejde og privatliv gennem årene, med særligt afsæt i de enkle men geniale NLP værktøjer.

Selve navnet Mosaic kan godt undre. Det ved jeg. Det kom til mig siddende på en bjergtop undervejs på min pilgrimstur tværs over Nordspanien i 2002. Dengang var det er intuitivt valg, som jeg først senere har forstået den fulde betydning og relevans af. Mosaic er en blanding af det danske ord ‘mosaik’ og det spanske ‘mosaico’. Det hænger sammen med min dengang kreative glæde ved at lave mosaik-kunst af kasserede potteskår. Jeg var fascineret af måden noget kasseret og værdiløst kunne transformeres til noget smukt, værdifuldt og helt unikt. Navnet Mosaic er en metafor for det unikke og smukke menneske, du bliver, når du i kærlighed og nænsomhed heler dig op og sætter de skårede stykker sammen til en ny smuk helhed. Altså livsrejsen ud af traumematrixen og mod dit sande selv,  din essens eller Gud, om du vil. Gud forstået som iboende i dig.

Men Mosaic står også for den systemiske påvirkning der altid er mellem helheden og enkeltdelene. Vi ser det især i arbejdet med systemiske- og familieopstillinger. Er helheden mennesket kan enkeltdele være delpersonligheder eller sider af personen. Er helheden familien eller slægten er du selv enkeltdelen. Og er helheden organisationen, virksomheden eller samfundet, er den ansatte eller borgeren enkeltdelen. Eller sagt på en anden måde; fisken, der svømmer i akvariet, er påvirket af akvarievandet – og akvarievandet er påvirket af fisken. Coaching og terapi har fokus på fisken – systemiske opstillinger på akvarievandets påvirkning af fisken.

Vejen fra hovedet og ned i hjertet er som bekendt den længste. For mig er noget af det allervigtigste at jeg kommer fra hjertet og med hjertets budskaber. Ikke at at dette nødvendigvis italesættes, men det ligger som en bagvedliggende rød tråd. Jeg oplever dog også at vejen fra hovedet til hænder og handling kan være ret lang. Viden er godt og nødvendigt – men den skal bruges for rigtigt at betyde noget.

Jeg vil slutte for nu, men håber du nu har fået en godt nok indtryk af hvem jeg er, hvad jeg kan og det, jeg tilbyder.

Du er naturligvis velkommen til at kontakte mig.

Alt det bedste,

Lene E

 

[/et_pb_column]

4 + 3 =

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

Du er nu tilmeldt!