Lene Eriksen • Mosaic

Den korte og den lange

Den korte

Jeg, Lene Eriksen, startede Mosaic i 2002, og er selvstændig coach, psykoterapeut MPF, NLP- og Enneagram lærer, kursusleder, facilitator af familie og systemiske opstillinger. Jeg er forfatter til bogen ‘Sig din mening, så du bliver hørt’. Desuden er jeg mor, kunstner, permakultur dame og gør-det-selv menneske i det små. Jeg er indehaver af Mosaic siden 2002 og havde før det en international karriere som cand brom (datidens ernærings- og levnedsmiddelvidenskabelige uddannelse) i levnedsmiddel- og medicinalindustrien parallelt med at jeg uddannede mig til gestalt-psykoterapeut, NLP- og Enneagramlærer. 

Primær baggrund

 • Psykoterapeut godkendt af Psykoterapeutforeningen (MPF)
 • Psykoterapeut med gestaltterapi, NGI
 • Hypnoseterapeut, Hypnoseskolen
 • NLP  Master, NLP huset
 • HNLP Coach, Neuroenergetics, USA
 • NLP Trainer (lærer med certificeringsret), USA
 • Facilitator af familieopstillinger, organisations- og systemiske opstillinger siden 2010, Human Vision
 • Enneagramunderviser og specialist siden 2002, fra flere skoler
 • Cand brom (ernærings- og levnedsmiddelkandidat), KVL

Anden baggrund

 • Sjælslæsning (Soul Awareness)
 • Essensarbejde (Diamond Logos, Sensing Mind)
 • Div fag på åbent universitet Psykologi, HD og merkonom
 • Energiarbejde Akasha (Makani) og Reiki (Lykka Theilman)
 • Mindfulness (Flere forskellige)

Den lange

Jeg startede Mosaic i 2002 efter at jeg havde uddannet mig sideløbende med min daværende karriere som cand brom. Cand. brom. var datidens ernærings- og levnedsmiddelvidenskabelige kandidatgrad. Jeg arbejde for internationale selskaber indenfor levnedsmiddel- og medicinalbranchen, primært som flavourist. Flavourist er levnedsmiddelbranchens kreative svar på parfumeindustriens parfumeur, og drejer sig om at få mad og andre produkter til at smage og dufte godt – eller af noget de ikke er.

Nogle af mine højeste værdier er naturlighed, sundhed og ærlighed, og dem følte jeg ofte, at jeg svigtede i mit daværende arbejde. Så jeg var åben for at gå nye veje. Samtidig havde jeg selv haft stort både personligt, job- og relationsmæssigt udbytte af individuel terapi og af mine gestalt-, NLP- og Enneagramuddannelser og var blevet overbevist om at psykisk, følelsesmæssig og relationel harmoni er en vigtig ingrediens i vores overordnede sundhed.

Så jeg valgte af fortsætte min rejse ad den vej – og startede Mosaic.

I starten med Mosaic arbejdede jeg som NLP – og gestaltpsykoterapeut og jeg uddannede mine kursister i NLP. Som tiden gik og jeg uddannede mig videre, byggede jeg mine øvrige uddannelser og andre tilbud på, og Mosaic knopskød i de retninger, hvor jeg oplevede behov og mødte metoder, der virkeligt skabte resultater, og som var for geniale til at jeg kunne gå videre uden at tage dem med mig. Mosaic spejler på sin vis mit eget livs erfaringer, værdier og behov.

Mosaic Business opstod da Mosaic blev tilknyttet virksomheder. I pensions- og mediebranchen blev jeg ‘huscoach’. Jeg coachede individuelt på alle niveauer af organisationen; direktører, sælgere, HR chefer, akademikere, sygeplejersker, sundhedsplejersker, sekretærer og produktionsmedarbejdere. Jeg begyndte også at afholde kommunikations-, samarbejds-, NLP og Enneagramkurser for en lang række organisationer – se referenceliste her. I eget regi begyndte jeg at udbyde Enneagram uddannelsen og HNLP uddannelsen. Det at se mennesker vokse, slippe problematiske mønstre og udvikle selvtillid og selvværd har været – og er – en stor glæde for mig. 

I 2008 startede jeg Mosaic Fertility – barnløshed og ønskebarn – hvor jeg siden har hjulpet flere hundrede par og singler på rejsen mod barnet. En af mine egne helt store oplevelser og gaver var at blive mor. Det oversteg alt – og gør det stadigvæk. Derfor mit særlige fokus på barnløshed og ønskebørn. Jeg har en masse erfaring både som par, single og solomor. For mig er det en stor glæde hver eneste gang de par og de kvinder, jeg arbejder med, bliver gravide.

Omkring 2009 begyndte Mosaic at tilbyde familieopstilling – kurser og forløb. Systemiske opstillinger og familieopstillinger giver en helt ny spændende dimension til udviklingsarbejdet, da vi inddrager, healer og skaber forandring omkring det bøvl og traumemateriale, der kommer til os fra familien, slægten og de andre systemer, vi er en del af – fx parforholdet eller organisationen. Med opstillingsmetoden har vi mulighed for at identificere det, der ligger bag problemerne. Det vi typisk ikke kan få øje på, fordi vi selv er en del af systemet (øjet kan ikke se sig selv).  Livsboost udviklingsklubben med opstillinger har eksisteret siden, og den er for alle, som ønsker at transformere sjælens vej og livets udfordringer og problemer til heling, indsigt og vækst. Alle der ønsker at komme hjem. Jeg elsker at følge deltagernes rejser og selv blive klogere og klogere på, hvad det vil sige at være et levende menneske.

Sprogets magt og sproget som værktøj har fascineret mig siden min egen NLP Practitioner uddannelse. Jeg var vild med de muligheder god kommunikation giver os. Det førte til min bog  ‘Sig din mening, så du bliver hørt – værktøj og teori til bæredygtig kommunikation’, som er skrevet på baggrund af erfaringer og teknikker fra mit arbejde og privatliv gennem årene, med særligt afsæt i de enkle men geniale NLP værktøjer.

Selve navnet Mosaic kan godt undre. Det ved jeg. Det kom til mig siddende på en bjergtop undervejs på min pilgrimstur tværs over Nordspanien i 2002. Dengang var det er intuitivt valg, som jeg først senere har forstået den fulde betydning og relevans af. Mosaic er en blanding af det danske ord ‘mosaik’ og det spanske ‘mosaico’. Det hænger sammen med min dengang kreative glæde ved at lave mosaik-kunst af kasserede potteskår. Jeg var fascineret af måden noget kasseret og værdiløst kunne transformeres til noget smukt, værdifuldt og helt unikt. Navnet Mosaic er en metafor for det unikke og smukke menneske, du bliver, når du i kærlighed og nænsomhed heler dig op og sætter de skårede stykker sammen til en ny smuk helhed. Altså livsrejsen ud af traumematrixen og mod dit sande selv,  din essens eller Gud, om du vil. Gud forstået som iboende i dig.

Men Mosaic står også for den systemiske påvirkning der altid er mellem helheden og enkeltdelene. Vi ser det især i arbejdet med systemiske- og familieopstillinger. Er helheden mennesket kan enkeltdele være delpersonligheder eller sider af personen. Er helheden familien eller slægten er du selv enkeltdelen. Og er helheden organisationen, virksomheden eller samfundet, er den ansatte eller borgeren enkeltdelen. Eller sagt på en anden måde; fisken, der svømmer i akvariet, er påvirket af akvarievandet – og akvarievandet er påvirket af fisken. Coaching og terapi har fokus på fisken – systemiske opstillinger på akvarievandets påvirkning af fisken.

Vejen fra hovedet og ned i hjertet er som bekendt den længste. For mig er noget af det allervigtigste i mit arbejde – og i mit liv som sådan – at jeg kommer fra hjertet og med hjertets budskaber. Ikke at at dette nødvendigvis italesættes, men det ligger som en bagvedliggende rød tråd.

Dette betyder dog ikke jeg undlader at bruge hovedet. 

Jeg vil slutte for nu, men håber du nu har fået en godt indtryk af hvem jeg er, hvad jeg kan og det, jeg tilbyder.

Du er naturligvis velkommen til at kontakte mig.

Alt det bedste,

Lene E

 

[/et_pb_column]

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

Du er nu tilmeldt!