Jeg ved, hvad du går igennem!

Jeg ved, hvad du går igennem!

af | jul 18, 2019 | Fertilitet Barnløshed, Psykoterapi

Jeg ved hvad du går igennem for jeg har gjort det selv.

1. Det er nemlig ikke altid let at tage sit ønske om et barn alvorligt. Særligt ikke, hvis man står som skruk singlekvinde – eller kvinde i er parforhold med en mand der ikke vil have barn – og du selv hverken kan overskue at finde en far, overskue konsekvenserne af at få et barn alene, eller – måske endnu værre – overskue slet slet ikke, at få et barn.

Det er et stort dilemma, som man ofte skal have hjælp til.

2. Det er heller ikke let, når du for 6. gang i streg, er blevet skuffet efter at have været igennem hormon- og fertilitetsbehandling og stadig ikke er gravid. At rejse sig igen bliver sværere og sværere. At få forløst sorgen helt i bund bliver nærmest umuligt på egen hånd. Det skal man ofte have hjælp til.

3. Og det er svært når du nu gør alt det rigtige – holder dig fra alkohol, dyrker blid yoga og spiser sundt … og samtidig må se på at andre par og kvinder, der både ryger og drikker bliver gravide, så let som ingenting. Uretfærdighederne hober sig op. Eller når alle veninderne står med deres baby – og du selv er den, der ønsker men ikke har. Når tante Olga tankeløst spørger om du/I ikke snart skal have barn, og du allerede har været i gang med fertilitetsbehandlingerne over et år.

4. Jeg ved simpelthen ikke om der findes noget, der presser et parforhold – eller en singlekvinde – mere end fertilitetsbehandling, der trækker ud. Desværre går mange par fra hinanden enten under eller lige efter fertilitetsbehandlingerne, hvis de ikke får hjælp til deres relation undervejs.

Jeg har selv været igennem det hele, så jeg ved hvor sårbart det er, og hvor meget smerte, der er forbundet med det. Hvis jeg dengang havde vidst det, jeg ved i dag, havde jeg været meget bedre stillet. Det er den erfaring, jeg giver videre til andre kvinder og mænd, som ønsker sig et barn.