Kig bagom problemer og udfordringer med systemiske og  familieopstillinger

– og skab blivende forandringer

Intensiv éndags workshop for alle med opstillinger, traumeheling og Enneagrammet

 

Workshopbeskrivelse

Er det workshoppen for dig?

Workshoppen er for dig, der ønsker at udvikle dig videre og se bagom en problematik, der skaber bøvl og holder din livskvalitet tilbage.

Det kan fx være en problematisk relation, et fysisk symptom, følelser der løber af med dig, dumme reaktioner, mønstre eller vaner der driller, holder dig tilbage og begrænser din liv
Den er for dig der vil se, undersøge og hele den systemiske årsag bag det bøvl, du oplever. 

Men workshoppen er også for dig, der måske allerede VED en masse fx om dig selv, din Enneagramtype, dig selv astrologisk, din barndom eller på anden måde fx gennem psykologsamtaler. Men som alligevel stadigvæk slås med problematikker, der forhindrer, at du folder dig helt ud og opnå det du ønsker i livet. Viden er godt men ikke altid nok – ofte har vi brug for at se systemernes påvirkning af os, komme bagved og ‘syd for halsen’ for at få roden helet helt op og sætte os helt fri.

Det gør vi her.

Du kan deltage på 2 forskellige måder

Du kan enten deltage 1) med din egen problematik sat på programmet eller 2) deltage som repræsentant i andres opstillinger. Begge dele kan anbefales og begge fører til indsigt og heling. Prisen er forskellig. Du vil typisk både møde både nye og øvede opstillere på workshoppen, hvilket giver et godt miks.

Workshoppen kan stå alene eller den kan være en del af et terapeutisk forløb. Den kan også være optakten til Livsboost Transformational Soul Journey – forløbet med 6 opstillingsworkshops fordelt over 6 måneder, hvor du får mulighed for at bearbejde dine problematikker fra flere vinkler (eller se på flere problematikker) på et hold med mennesker du allerede kender.

Sådan gør vi

 

Metoden

Vi bruger tidens mest spændende og effektive metode nemlig opstillinger (familieopstillinger, systemiske og fx organisationsopstillinger) Metoderne  blev oprindeligt er udviklet af tyskeren Bert Hellinger efter 2. verdenskrig – og siden videreudviklet af andre. Vi bruger her metoderne til at hente ny viden og indsigt om dit udviklingsønske direkte fra feltet. Det gør vi  gennem opstilling af repræsentanter. Derefter tilfører vi det, der skal til for at helingen sættes i gang og de oplevelser der ligger bag  slipper sit tag i dig. Det er nemt, og alle kan være med. Kom med og prøv – og se for dig selv.

Vores udfordringer, mønstre og problemer i livet fastholdes af traumer- vores egne eller nedarvede. Når der er bøvl i en relation, symptomer der driller, du tages af følelser og reaktioner, du godt kan se ikke fungerer, men som alligevel løber af med dig, er det tegn på at noget systemisk er på spil. Det undersøger vi på workshoppen her.

På workshoppen 

   1. Jeg giver en introduktion til opstillinger og til teorien bag, så alle kan være med. Jeg fortæller derefter lidt om mig og om min vej ind i dette arbejde – og om hvordan det har hjulpet mig, min familie og min slægt.
   2. Derefter tager vi en kort præsentation og vejrmelding fra jer hver især.
   3. Så går vi i gang med at lære metoden at kende rent praktisk. Vi laver nogle indledende insigtsopstillinger, og kommer godt i gang, på en måde så det både er spændende for både helt nye og for erfarne opstillere
   4. Så går vi i gang med opstillinger for deltagernes udfordringer en efter en.
   5. Pauser, teori i forhold til deltagernes oplevelser, Enneagrammet mm flettes ind efter behov med afsæt i jeres konkrete oplevelser. Medbragt mad og snacks indtages i pausen.
   6. Når du går hjem  er du mættet med oplevelser, der berør dig dybt – uanset om du har deltaget på den ene eller anden måde. 
   7. Vi når typisk 4-5 opstillinger på en lørdag. Pauser og frokostpause, hvor det passer i processerne og programmet. 
   8. Kort vejrmelding fra den enkelte inden vi skilles

Efter workshoppen

I løbet af ugen efter workshoppen holder jeg et opfølgende online møde eller du får en telefonsamtale. Det gør jeg  for at sikre at du lander godt og får svar på eventuelle spørgsmål, der er dukket op efter selve workshoppen.

Workshoppen er for alle

Om du er travl karrierekvinde eller mand, selvstændig, håndværker, chef eller sekretær, terapeut, pædagog, arbejdsløs, mor, far, ung, gammel, under uddannelse, gift eller fraskilt spiller ingen rolle. Under overfladen er vi ret ens og bøvler med det livet nu engang har serveret på vores tallerken. Derfor har vi mange ‘udviklingsgaver’ til hinanden på workshoppen. På denne workshop lægger vi rollerne fra os og mødes iigeværdigt, som de mennesker, vi er. Intet er for stort, for småt, for pinligt, for grimt eller tabubelagt til at vi kan tage os af det. Vi er alle i samme båd. Kom som du er og med det du har med dig.

Det, får du

 • En dag fuld af spændende indsigter, forståelse for det der ligger bag, healing af dine egne udfordringer samt en opfølgende samtale.
 • Udvikling, inspiration og fællesskab med de andre deltagere
 • Et trygt og fortroligt rum, hvor du kan tage det sårbare, svære og vigtige op.
 • Et fællesskab med ligesindede, der også arbejder med sig selv.
 • En kompetent, vidende og vis facilitator (der også er Enneagramlærer) med mere end 800 opstillinger bag sig.
 • Forbundethed, nærvær og essensoplevelser
 • Heling og følelsesmæssigt intense oplevelser (der overgår selv det bedste teater)
 • Viden og visdom om dig og om mennesker mere generelt
 • Personligt erfaret Enneagramviden og visdom, som ingen bøger kan lære
 • teori om traumatisering, traumer, Enneagrammet, tilknytning og meget mere i det omfang det er relevant 

 

 Tidligere deltagere siger

“Tusind tak for en fantastisk weekend. Det var utroligt givende. Jeg har arbejdet med mit parforhold, og ser det nu i et helt nyt og meget klart lys.  Hvad er hans og hvad er mit. Den rigtige beslutning er pludseligt blevet meget tydelig for mig.”

– Nina, revisor, Enneagramtype 7

“Det var stort, givende og indsigtsfuldt at få helet relationen til min gamle mor. Jeg fik åbnet døren til en del af mit hjerte, som har været frosset ned længe. Sorgen over det uopfyldte behov. Savnet og længslen som hørte til i min fortid og som blev ved at spænde ben i mit nu-liv. Jeg er ved at komme hjem til mig selv – på en helt ny måde jeg aldrig har prøvet før. Det her er magisk. Af hjertet tak!”

– Marianne Dumen, rejsearrangør

“Mange tak for nogle super inspirerende dage. Jeg så på relationen til min mand og vores udfordringer som sammenbragt familie. En fantastisk oplevelse og gode indsigter, som allerede betyder, at jeg gør nogle ting anderledes i forholdet til min mand.”

– Pernille Rahbek, sælger, Enneagramtype 8

“På kurset blev ‘krogen’ tydelig for mig. Den stammer fra min egen baggrund – og skabte nu bøvl i vores parforhold. Det var stort og meget rørende at se hvor min andel af problemet kommer fra. Vildt at opleve hvordan den blev helet og forløst. Nu efter kurset føler jeg mig virkelig stærk og jeg bliver ikke længere ramt af det, han siger, men kan møde ham med nærvær, kærlighed og rummelighed. Dagen efter kurset talte min mand til mig som han plejer – men det nye var at jeg ikke tog skylden og jeg blev ikke ramt! Åh, jeg bliver helt rørt lige nu og får vand i øjnene, for hvor har jeg længtes efter det længe. Det var et fantastisk forløb og nogle skønne quinder og mænd :-). ”

– Lene

“At få løst et problem i en opstilling er som at blive genfødt. Jeg elsker det! Den ro og de nye menneskelige færdigheder man får er utrolige dejlige og livsbekræftende.” 

– Helle

Om

1. at skabe blivende forandringer

– sådan helt praktisk

I dag ved vi, at det på ingen måde er muligt at ændre dybe mønstre ved blot at tale om dem eller ønske dem. De skal ned i kroppen og forbindes med en følelsesmæssig oplevelse, flettes ind i kropslige positive sansninger og udløse de neurologisk set vigtige signalstof-responser. Det lyder måske meget langhåret, og det er slet ikke nødvendigt for dig præcist at forstå hvad der ligger i det, men det er præcis det opstillinger gør for os. Derfor er de så effektive til at få problemerne til at gå væk – og blive væk.

2. familieopstillinger og systemiske belastninger

Her bruger vi en af tidens stærkeste terapeutiske indsigts- og forandringsmetoder, der på en måde starter, hvor andre metoder slutter. Nemlig med at se problemet i en systemisk – altså helheds – sammenhæng. Problemer er ikke kun individuelle – faktisk er de oftest systemiske. Det ved vi blot ikke. Vi er alle et produkt af de systemer vi indgår i og har indgået i.

Da vi indgår i systemer (familier, organisationer, nye familier, bonusfamilier mm) bliver vi også bærerer af systemernes problemer. Typisk uden at vi selv eller andre ved det. Vi arver så at sige fra dem, der kom før og bliver ‘symptombærer’ for dem – både i familier og i organisationer. Med opstillinger får vi muligheden for at sætte os selv fri af systemernes belastning af os.

Opstillingerne er effektive til at sætte os fri af de belastninger, vi bær for systemerne. Det kan være vores forældres, bedsteforældres og slægts traumer, som vi bær resterne af på vores skuldre. Men traumer opstår også i business – fx ved en fyring eller tab af en stor kunde – og disse undersøges og løses med systemiske opstillinger eller organisations opstillinger.

Bedst kendt er familieopstillinger, men vi vil også bruge andre typer opstillinger på workshoppen fx strukturelle opstillinger, indsigts-, blind-, silent – og organisationsopstillinger.

Metoden påvirker med sin mindfulde tilgang og de kropslige og følelsesmæssige oplevelser hjernen til et positivt, glædesfyldt og visionært fokus.  Ved at få det ned i kroppen og fastholde et  sansende og følende fokus begynder vi automatisk at identificere os med en højere vision for livet – vi kommer ind i essensen.

Læs mere om Familieopstillinger her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For dig, der er ny i familieopstillinger

I opstillingsarbejdet ‘låner vide andre deltageres nervesystemer’ hvilket betyder at vi kan hente information der ligger udenfor vores eget nervesystems rækkeviidde i vores blinde vinkel. Det lyder nok lidt abstrakt, men er faktisk ganske enkelt og det sker når vi bruge de andre til at repræsentere for dig. Det er nemt, alle kan være med.

 

 

 

 

 

For dig, der kender

familieopstillinger

Hvad er unikt ved Lenes workshops?

 1. Hos mig lærer du også om Enneagrammet, det gør du normalt ikke på opstillingsworkshops. Men da jeg er mangeårig erfaren Enneagramlærer. og kan se nogle sammenhænge, giver det stor mening. Opstillinger, Enneagrammet og traumer har en meget fin sammenhæng, som du lærer om her. Med opstillinger oplever du helt konkret at ‘være inden i de andre typer’, og du ser de fineste små ‘skuespil’, typernes mønstre udspille sig i opstillingerne. Dette er både skaber dyb forståelse for andre mennesker, og du får Enneagramviden som ingen bog kan formidle. Kender du ikke Enneagrammet er det meget fint – det kommer du til undervejs.
 2. Tilbud om en opfølgningssamtale i ugen efter workshoppen. Det sikrer at du lander godt, ved hvad du skal gøre og får besvaret alle dine spørgsmål – også dem, der først dukker op, når du kommer hjem efter workshoppen. Du sendes ikke bare hjem, jeg har snor i dig.
 3. Og naturligvis at jeg er den, jeg er, og har den erfaring og indsigt som jeg har. Det sætter mig i stand til at facilitere, som jeg gør. Jeg kommer ud af NLP, psykoterapi, Enneagrammet og hypnose og har beskæftiget mig med antroposofi, ernæring, urter. Jeg mere end 800 facititeringer bag mig og opstillingsmetoden er min egen foretrukne metode, når jeg skal udvikle mig og gennemskue udfordringer og problemer i mit eget – eller min datters –  liv. Jeg ved jo – fra opstillingsarbejdet – at ‘de små’ bær for ‘de store’ så hendes udfordringer kan meget let have baggrund i mine. Læs mere om mig og min baggrund her

Traumer nedarves fordi traumernes effekt på forældre betyder at de er mindre nærværende, mere mønsterprægende og mere ubevidste også i deres omgang med deres børn.. Det påvirker børnene, som igen påvirker DERES børn. Det, vi ikke har fået, kan vi ikke give videre.

Praktisk information

Din investering

Deltag i denne intense, dybt indsigtsgivende og healende workhop, som ikke kun du men også alle omkring dig (og dem der kommer efter dig)  har glæde af, for mellem 500 og 1200 kr. afhængigt af hvordan og hvor du vil deltage. Ikke kun du men også dine nærmeste og dine omgivelser i det hele taget har glæde af at du udvikler dig ud af dine belastninger. Da børn bær byrder for deres forældre, vil dine børn (hvis du har sådanne) og børnebørn (til den tid, måske) have glæde af din udvikling men også dine øvrige nærmeste og eventuelle kollegaer.

Deltag på en hel dags workshop med spændende ny viden, nye oplevelser, deltagernes inspirerende processer og din egen problematik for 1000-1200 kr afhængigt af hvor du deltager; 1000 kr på landet og 1200 på Frederiksberg. Dette for en dag med nærmest magiske oplevelser, nye indsigter som ingen ikke-systemisk terapi kan give, nye forståelser af dig og din situation og dyb healing gennem indsigt og nærvær. Desuden en opfølgende samtale der sikrer at du kommer ordentligt videre.

Deltag på en hel dags workshop med spændende ny viden, nye oplevelser, deltagernes inspirerende processer og dig som repræsentant og deltager i de andres processer med alle de udviklingsdgaver det giver dig,  for kun 500 kr. på landet og 600 kr på Frederiksberg. Er du helt ny og vil bare gerne prøve det af, så ring til mig på 50508280, så jeg kan besvare dine spørgsmål. At deltage første gang koster kun 200 kr.

Holdstørrelse

Der er tid til 4-5 med egne opstillinger og i princippet plads til så mange repræsentanter som lokalet kan rumme. Typisk er der plads til op til 10 deltagere som repræsentatner.

 ptDato, tid og sted

Workshops foregår på landet i St. Merløse (Mellem Ringsted Holbæk), på Frederiksberg og hjemme hos dig selv (on–line). Prisen afhænger af stedet – det er billigst på landet og hjemme hos dig selv. Nærmere adresse følger i velkomstmailen. Der er offentlige transportmidler og et par muligheder for overnatning, hvis du kommer langvejs fra. Det kan vi snakke om på telefonen.

Kursusdatoer:

Hold 2024 – holder lille pause

Lene Eriksen

For dig, med den lille økonomi:

Du har muligheden for at deltage som repræsentant til stærkt nedsat pris. Læs mere her.

For dig, der er ny 

Er du helt ny og vil bare gerne prøve det af? Så ring til mig på 50508280, så jeg kan besvare dine spørgsmål. At deltage første gang koster kun 200 kr. Det er 60% rabat.

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

Du er nu tilmeldt!