Dansen med de indre børn 

Dansen med de Indre Børn

af | dec 6, 2021 | Angst, Børn, Familieopstillinger /systemiske opstillinger, Traumer

En kvinde var vred på sin mor

Case 1: En kvinde var vred på sin mor – til sin egen undren, for hun havde virkeligt arbejdet meget med relationen til sin mor. Efter det terapeutiske arbejde var det da også blevet meget bedre med relationen til moren, men ikke desto mindre var kvinden stadigvæk vred på hende. Hun mærkede stadigvæk ikke den kærlige forbindelse, hvilket hun egentlig havde lyst til. Og som hun faktisk også syntes hendes gamle mor fortjente.

Uforståeligt var det. Hvor kom vreden fra?

Sådan kan et familiesystemisk problem se ud.

Kvinden havde en datter, og selvom hun var en dedikeret mor, der arbejde med sine issues, kunne hun ikke møde datteren på alle områder. 

Datteren havde en terapeut, som hun snakkede med, og fortalte at hun ikke længere kunne mærke den varme forbindelse hun, som mindre, havde kunnet mærke, til sin mor. Det var hun ked af.

Noget tydede på at problemet var i familiesystemet. Så vi lavede en individuel familieopstilling, hvor vi brugte gulvankre i form af stofklude, til at repræsentere indre børn og voksne.

Vi lavede en individuel session, hvor kvinden opstillede sit eget indre barn, hendes mors indre barn og hendes datters indre barn. Og vi opdagede at kvinden havde fået sin mors indre barn ind på den plads, hvor hendes eget skulle stå. Og at det var det, hun var så vred over. Hun følte det som et overgreb fra moderens side. Hendes eget indre barn flød ligesom bare rundt på må og få og var selvfølgelig bange – og fiskede efter at datteren skulle samle det op.

Men vi fik bragt orden på de indre børn. Det hjalp og løste problemet.

 

Problemer med kæresten

2. case:  En kvinde havde problemer med hendes nye kæreste. Han kørte en slags offer-krænker spil som hun fandt meget anstrengende, og flere gange var hun ved at gå. Igen opstillede vi deres indre børn, og så en lang række forklarende dynamikker blandt andet hvordan kvinden tog sig mere af kærestens indre barn end af sit eget. Og vi så grunden til det. Det var årsagen til den bøvl de havde, og herfra kunne vi sætte de indre børn på plads og få en ny relation mellem de voksne.

 

Derfor mener jeg; Få styr på børneflokken og let/ red relationerne!

Er du nysgerrig på hvordan en individuel opstilling kan foregå – og kunne du måske også selv tænke dig at prøve det. Så send mig en besked eller ring!