Hvorfor vælge en psykoterapeut MPF?

af | sep 2, 2019 | Psykoterapi

En Psykoterapeut mpf er medlem af Psykoterapeut Foreningen

  1. Psykoterapeut MPF er en godkendelse og din garanti for at terapeuten har kompetencerne til at hjælpe dig.
  2. Psykoterapeut MPF er en veluddannet person, som både har styr på det psykologiske felt og som samtidig har arbejdet i dybden med sig selv. Håndværkeren og teoretikeren i én og samme person. Det er din garanti for kvalitet.
  3. I modsætning til psykologer, som udelukkende er uddannede i psykologi, har psykoterapeuter MPF også en anden uddannelse og erfaring. Det synes vi er en stor fordel. Jeg er fx selv en naturfaglig akademiker med en baggrund som cand brom (ernærings- og levnedsmiddelkandidat), og ved derfor en del om ernæring og kost – ud over det psykologiske.
  4. Psykoterapeut MPF er din garanti for, at terapeuten har tilstrækkelig uddannelse og erfaring. Det står for medlemsskab af Dansk Psykoterapeutforening – et medlemsskab som kræver godkendelse.Godkendelsen er baseret på en psykoterapeutisk uddannelse af mindst 4 års varighed med en kombination af teori og praktisk træning i terapeutisk samtale. Desuden kræves at uddannelsesstedet er godkendt/evalueret, og at psykoterapeuten MPF har gennemgået et egenterapi forløb og modtager supervision hos faguddannede psykoterapeuter/ psykologer.
  5. En Psykoterapeuter MPF udskriver ikke medicin og har endnu ikke overenskomst med sygesikringen.
  6. En Psykoterapeuter MPF har tavshedspligt og er underlagt etiske regelsæt.
  7. Du kan derfor forvente at en Psykoterapeut MPF: Kan være med dig i den nære og svære samtale, er sammenhænge med andre øjne, sætter dig i centrum, stiller dig spørgsmål andre ikke gør og mestrer forskellige metoder. Dette er alt sammen forudsætningen for et godt terapeutisk forløb for dig.

Jeg selv som psykoterapeut og medlem af Psykoterapeutforeningen har en grunduddannelse  indenfor gestaltterapi, samt efteruddannelser indenfor NLP, Enneagrammet, hypnose, essensarbejde,  coaching, familieopstillinger og erhvervspsykologiske metoder.