Ufrivillig barnløs – terapi

Fertilitetsbehandling, donorbarn eller naturlig gravid, ufrivillig eller uforklarlig barnløs

Stress
er årsag til 40% mindre fertilitet hos kvinder
21%
kvinder og 6 % mænd bliver ramt af depression under fertilitetsbehandling
Omega 3
fiskeolie af god kvalitet forbedrer mænds sædkvalitet

Donorbarn, ønskebarn, naturlig graviditet eller fertilitetsbehandling. 

 

Som fertilitetsterapeut hjælper jeg både

 • dig/ jer der ønsker at få et barn og dig/jer der måske har et ønske om det.
 • jer der er i fertilitetsbehandling og jer. der gør det selv.
 • jer der ikke er helt enige om, hvornår I skal have barn og jer der ikke er sikre på OM I vil have et.
 • Jer der har mistet et barn
 • Jer der har været i behandling alt alt for længe ..  og er ved at være slidt op … trænger til et boost
 • Jer der er i tvivl
 • Jeg der ikke fungerer så godt sammen og jer savner hinanden

Og mange mange flere …

Beslutnings- og afklaringsprocesser er nogle af mine specialer. Nogle andre er afstressning og aflastning fra uforløste følelser. Forløsning af ophobede følelser er en anden. Kommunikation. Jeres essentielle udviklingsvej.

Når du aflastes (afstresses) optimeres dine chancer for at blive gravid og få et sundt barn. Dette  gælder også følelsesmæssig og mental aflastning.

Uanset om du er i parforhold, er single, er ung eller ældre, i fertilitetsbehandling eller går naturens vej, er du velkommen hos mig.

Med min ernæringsfaglige baggrund som cand brom har det været naturligt for mig at sætte mig ind i graviditetsfremmende ernæringsforskning . Så jeg kan give nogle fertilitetsfremmende råd ift supplement til jeres kost – eller henvise til en der er endnu mere specialiseret i det. 

Du skal vide at “Uforklarlig barnløs” blot  betyder at lægerne ikke kan forklare barnløsheden. Andre, med anden viden, faglig baggrund og andre metoder, kan ofte godt forklare barnløsheden. Sellv ser jeg ofte at forløsning af de ophobede følelser efter alle skuffelserne og den afstresning (og essenstilstand) der følger med min terapeutiske behandling er nok til at par bliver gravide – også uden fertilitetsbehandling.

Jeg oplever normalt at parene bliver gravide når vi har arbejdet terapeutisk, med deres essentielle udviklingsvej og de har fået den støtte de havde brug for. Eventuelt suppleret med lidt kosttilskud. Der er både tid og penge at spare ved at gå til problemet fra flere vinkler. Og med tiltag, der under alle omstændigheder er gode for dig og dit helbred, så som terapi, coaching og naturlige supplementer. Terapi, coaching  og kosttilskud er helt uden bivirkninger – vil gavne og styrke dig under alle omstændigheder. Så pengene er altid givet godt ud. 

Barnløshed og langvarig fertilitetsbehandling er noget af det mest stressende moderne mennesker kan komme ud for, og mange par går desværre fra hinanden, hvis ikke de får parterapi eller anden form for relationel hjælp.

Kan du relatere til noget af det her?

“Jeg er forbi det sted hvor jeg kan blive ked af det. Føler mig helt følelsesløs”

 

“Jeg er blevet sådan en, der bare græder hele tiden”

“Skal vi fortsætte fertilitetsbehandlingerne – eller stoppe?”

“Jeg skammer mig over det, men jeg kan ikke holde ud at andre kvinder bliver gravide med det samme selvom de lever vildt usundt”

“Hvad gør jeg når kollegaer og familie stiller dumme spørgsmål om ikke snart vi skal have børn?”

“Jeg føler mig skyldig og værdiløs – hun kan jo godt. Det er min sædkvalitet den er gal med”

“Jeg har været klar længe men min mand er slet ikke klar”

“Spontan abort – hvordan kommer jeg op at stå igen?”

“Jeg skammer mig og føler mig mindreværdig over at det er mine æg der ikke kan. Hans sædklvalitet er jo helt fin.”

“Vores samliv fungerer efter ægudtagningerne. Jeg føler mig numb i skeden. Hvad gør vi, Lene? 

Behandlinger

Parterapi

Hvordan passer I godt på hinanden? Hvordan giver I plads til begges reaktioner og følelser?

Individuel terapi

Styrke, ro og selvværd. Terapi tilpasset netop din situatíon; udfordringer, tanker og følelser.

Ernæring

Hvordan kan du styrke din fertilitet og babys sundhed med test og evidensbaserede kosttilskud?

Mandeterapi

Manden træder ofte i baggrunden i fertilitetsprocessen. Men det kan være præcis lige så svært for ham.

Stresscoaching

Afstresning. Vi identificerer ydre og indre stressfaktorer i dit liv og finder ud af, hvordan du kan reducere stress.

Dybde forandringsarbejde

Fertilitetsblokeringer behandles med samtaleterapi tilsat fx hypnose eller familieopstillinger

Jeg har hjulpet mange kvinder, mænd og par bl.a. med:

at blive gravid trods diagnosen uforklarlig barnløs
at træffer deres egen personlige og velkvalificerede beslutning om at vælge (eller fravælge) at blive selvvalgt solomor.
at komme ud af den stress og depression der normalt følger med fertilitetsbehandling
at holde modet oppe trods skuffelser og frustration under fertilitetsbehandlingernes pres.
at forløse ophobede følelser og fertilitetsblokeringer, så naturlig graviditet bliver mulig
at komme sig efter ufrivilligt abort på en måde så det har sat sig til en blokering
at blive i stand til at bruge presset til at styrke parforholdet og vokser sammen
at bearbejde fødselsreaktioner, frygt og depressioner
at styrke kommunikationen i parforholdet og i forhold til omverdenen
at finde ny mening med livet hvis drømmen om et barn må slippes

Fertilitetsterapi for ufrivilligt eller uforklarligt barnløse 

 I skal vide at ‘uforklarligt barnløs’ blot betyder at lægerne (efter deres undersøgelser) hvor det, de har undersøgt, ser fint ud, ikke kan forklare hvorfor I ikke er blevet gravide. Men det betyder ikke at I er uforklarligt barnløse som sådan – andre faggrupper kan godt have bud på hvor barnløsheden stammer fra . Set med ernæringsfaglige og psykologiske øjne kan der være flere forklaringer og årsager; næringsstofmangler, forgiftninger og inflammation er nogle typiske ernæringsmæssige årsager. Psykosomatiske, blokerede følelser, nedarvede traumer, stressmæssige, mønstermæssige er nogle af de psykologiske årsager, jeg ser. Det er bla. dem jeg arbejder med i mine sessioner med barnløse. Om det er det jeg gør, andre tiltag de gør parallelt eller slet og ret helligånden, der gør det, ved jeg ikke. Men  de fleste bliver gravide også uden fertilitetsbehandling. 

Det siger andre: 

"Jeg er i dag 54 år og sammen med min kone Agnete (48 år) har vi en dejlig sund datter på 7 måneder. På intet tidspunkt har vi brugt fertilitetsbehandling! For os var graviditeten baseret på både nyeste videnskabelige viden om sundhed"

Michael Jensen

"5 sessioner med Lene har givet mig mere end 2 år hos en psykolog. Lenes fabelagtige evne til at se og forstå mig, gør at jeg føler mig tryg hos hende. Hun er helt fordomsfri, og meget menneskelig selvom hun siger tingene, som de er. Hun skærer nænsomt ind til benet af problemet, har erfaring og ved hvad hun taler om. Nogle gange føler jeg virkelig, at hun forstår mig bedre, end jeg selv gør."

Dorte, forsikringsmedarbejder

"Tak for nogle givende sessioner, Lene! Vores parforhold var ved at knække under belastningen fra fertilitetsbehandlingerne, men du gav os et trygt sted at få snakket ud uden at det endte i skænderier. I dag vil jeg sige at vi kom styrkede ud af fertilitetsbehandlingen. Selvom du er kvinde formåede du via whiteboard og modeller at nå min mand, som var helt høj efter vores første session. Din strategi med at kombinere par – sessioner med individuelle sessioner er smart – vi kunne både gå i dybden individuelt og udvikle vores parforhold sammen. Vi havde meget glæde af at lære Enneagrammet at kende."

Anne og Jakob

"Jeg fandt frem til Lene, fordi mit store ønske om at få et barn nu og min kærestes ønske om at vente, gav en del udfordringer i vores ellers skønne forhold. Gennem samtale fandt Lene og jeg ud af, at der var en masse andre følelser forbundet med mit ønske om et barn, og uge for uge blev kommunikationen mellem min kæreste og jeg markant bedre. Efter bare fire samtaler med Lene, gik baby-emnet fra at være et betændt problem i forholdet, som gav os frustrationer og tristhed, til nu at være noget vi kan glæde os til sammen - når den tid kommer. Lene gav mig værktøjerne til at ændre mit fokus på ønsket om et barn, så jeg kunne finde ro og nyde det sted jeg er i livet lige nu. Jeg kan på det varmeste anbefale at besøge Lene - det har givet mig en belysning af tingene, som jeg ikke kunne have fundet frem til uden den hjælp."

– Gabriella ‘skruk’ kvinde

"Selvom min kæreste og jeg kun er i begyndelsen af 30’erne kunne vi ikke blive gravide. Fertilitetslægerne kunne ikke forklare det – vi er sunde og raske. Vi var begyndt at overveje fertilitetsbehandling, men så mødte jeg Lene og efter et forløb med hypnose og samtale, var jeg gravid! Er ikke i tvivl om at det er pga. den indre ro, afstresning og afmontering af dyb frygt, at jeg fik gennem vores arbejde, at jeg nu er gravid!"

– Sidsel, fysioterapeut

Jeg har gået hele vejen selv

Jeg har selv været hele turen igennem både som par og som single. I dag har jeg en dejlig datter på 15 år.

Havde jeg dengang vidst, hvad jeg ved i dag, havde jeg grebet det anderledes an. Jeg har sidenhen studeret den viden om fertilitetsfremmende tiltag, der ligger udenfor systemet med udgangspunkt i min ernæringsfaglige og psykoterapeutiske baggrund. Det er den viden jeg baserer mine forløb på. 

Jeg har hjulpet kvinder og mænd der ønskede sig en baby siden 2009. Det er der kommet mange babyer  og bevidste parforhold ud af.

– Lene E

Priser

 • Individuel terapi (1 time): 950 kr.  
 • Parterapi (1 1/2 time): 1300 kr.
 • Dybere traume og helingsarbejde (1 1/2 time): 1300 kr

Rabatkort

Parterapi og dybde forandringssessioner:

 • 5 sessioner af 1 1/2 time (rabat 5%) = 6175 kr
 • 10 sessioner af 1 1/2 time (rabat 10%) = 11.700 kr

Individuel terapi og mandeterapi:

 • 5 sessioner af 1 time (rabat 5%) = 4500 kr
 • 10 sessioner af 1 time (rabat 10%) = 11.250 kr

 

Mange har har glæde af at kombinere sessionerne med Enneagramkurser og workshops med familieopstillinger eller med at læse om og praktisere bæredygtig kommunikation.

———————————–

Pakkeløsninger giver mulighed for at arbejde fokuseret og stabilt over tid. Dette commitment åbner også mulighed for at I kan arbejde videre hjemme mellem vores sessioner. Det giver langt de bedste resultater.

———————————————

Indimellem har jeg tilbud på udvalgte typer sessioner. Ring og hør mere, hvis du er interesseret.

NB: Muligvis venteliste til terapi

Her finder du mig:

 

Book din tid - eller gratis 20 min telefonsamtale - her

Skriv nogle forslag til hvornår I kan og om I er interesseret i tid på Frederiksberg, St. Merløse ved Ringsted eller online.

9 + 13 =

Fald let i søvn

Søvnproblemer kan påvirke stressniveauet og dermed fertiliteten. Få hjælp til indsovningen med Sovehypnosen – en guidet meditation designet til at få din krop og dit sind til at slappe af, så du kan falde i en dejlig dyb søvn.

Lær at få tingene sagt

Når tingene ikke bliver sagt, hober de sig op. Det svækker relationen – og måske går den helt i stykker. Med bogen Sig din mening så du bliver hørt får du et konkret kommunikationsværktøj til at få sagt det, der skal siges – til din kæreste, til venner, familie, kollegaer og andre.

Mere om fertilitet på Lene Blog

På Lenes blog om fertilitet kan du læse om forskellige emner indenfor fertilitetsområdet bla. forskning, typiske oplevelser, baggrund, resultater og cases.

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

Du er nu tilmeldt!