Farfars traume landede på mit bord – som angst

Farfars traume vandrede ned gennem slægten og landede på mit bord – som angst

af | jan 22, 2020 | Angst, Børn, Familieopstillinger /systemiske opstillinger

Angst, depression og stress skyldes ofte traumer i slægten

Min farfars yngre søskende druknede og farfar fik skylden. Farfar var kun selv en lille dreng – trods det at han var storebror. Dette blev en stor traumatisk begivenhed for ham – både at se hans yngre søskende drukne mens de legede, og så oven i købet at han fik skylden var mere end den lille dreng kunne bære – og forblive nærværende i. Han kunne ikke kunne være med de store smertefulde følelser, der blev skabt, så det blev til et traume.

Og det blev samtidig til en familiehemmelighed; noget man ikke snakkede om. Smerten, sorgen, skylden og skammen var for overvældende, så man fortrængte og de druknede drenge blev glemt.
 

Hvordan ved jeg det så?

Jo, det ved jeg fra en familieopstilling, som jeg fik lavet, fordi jeg ville forstå – og af med – min højdeskræk, der helt irrationelt tog pippet fra mig, når jeg nærmede mig en kant med langt ned. Det viste sig – i familieopstillingen – at min farfars traume havde sat sig i mig, i form af højdeskræk.

Fik det bekræftet

Jeg fik det sidenhen bekræftet af min far, der havde fået skæld ud af hans hallucinerende farmor på hendes dødsleje. Hun troede fejlagtigt, at han var hans far – altså hendes søn, og han fik derfor skæld ud for ikke at passe godt nok på sine yngre søskende. En meget underlig episode for min far, der intet vidste om drukneulykken – indtil da.

Traumer fra forældre og bedsteforældre vandrer til børn og børnebørn

Vores forældre og bedsteforældres traumer skaber store problemer i vores liv den dag i dag. De tager vores liv. De skaber angst, depression, overvældende følelser, ‘underlige’ reaktioner og de splitter familier. Vi må gøre noget ved dem, hvis vi vil sætte os selv og vores børn fri.

Vi KAN gøre noget ved det!

Og det KAN vi heldigvis  – i dag.
Jeg arbejder med at identificere og hele de sår og traumer, der kommer dig fra slægten med metoden familieopstillinger. Familieopstillinger, systemiske konstellationer eller systemic constellations er en ny avanceret traumemetode, der både kan finde traumets rod, og som kan hele og dermed ‘reparere’ begiivenheden, så efterkommerne ikke behøver at belastes af det mere.

DR dokumentar viser det

Dr dokumentaren Krigen der splittede min familie, viser så fint hvordan en bedstefars store traumatisk barndomsbegivenhed – 2 år i Kz lejr – forplanter sig til problemer for hans børn og børnebørn. Og splitter familien.

De fleste danskere ved det ikke

Dette er noget, de fleste danskere endnu ikke ved, men forskningen de sidste 10-20 år efterviser det helt konkret. Traumer gives videre til efterkommerne. Det er et faktum. På godt og ondt. 
At vi i dag har vi stærke metoder til at gøre noget ved det er en anden ting, de fleste ikke ved, så hjælp mig med at sprede rygtet!  
Jeg kan hjælpe dig med at løse de problemer, der kommer til dig og dine børn fra slægtens traumer.

Du er velkommen til at ringe til mig (50508280) eller skrive en besked, hvis du vil vide mere.

Vil du i gang med at slippe fortidens spøgelser – og sætte dig selv og dine børn fri – så kontakt mig!