Familieopstilling workshop

med Enneagrammet

Velegnet til at skabe blivende forandringer fx forbedre en relation (til en anden eller den til dig selv), slippe en begrænsende følelse (vrede, angst, frygt, afmagt …), se bag om et personligt mønster, der går igen eller deale med et uforklarligt fysisk symptom (migræne, kold skulder, uforklarlig smerte …). Du behøver ikke at kende til Enneagrammet eller til familieopstillinger på forhånd for at deltage. 

Noget har en krog i dig!

– find det og slip fri af krogen!

Når vi bøvler med vores relationer, symptomer eller får overvældende følelser er det  fordi, der er noget ‘systemisk traumatisk’ (fra fortiden), der har en krog i os.

Det kan fx være noget fra vores eget familiesystem (fx aftrykket fra mor eller far), noget fra en tidligere relation (fx x-kæresten) eller traumerester fra vores forældres og bedsteforældres liv. Men det kan også være noget fra virksomheden, hvis problemet er på jobbet.

Men fælles er, at vi ikke har en chance for at vide, hvad det er, der skaber problemet. Ikke før vi får lavet en undersøgelse – og dernæst en heling af roden til problemet.

For at gøre det, bruger vi metoden familieopstilling eller systemisk opstilling.

Så oplever du bøvl i en relation? Har du en uhensigtsmæssig følelse, der ligesom ‘overtager’ dig og sætter dagsordnen? Et uforklarligt symptom eller et personlighedsmønster, du gerne vil have bugt med?

Og skal det være slut nu? 

Så skal du med på kurset her, for det er præcis det, der er formålet.

Om at skabe blivende forandringer

– sådan helt praktisk

I dag ved vi, at det på ingen måde er muligt at ændre dybe mønstre ved blot at tale om dem eller ønske dem. De skal ned i kroppen og forbindes med en følelsesmæssig oplevelse, flettes ind i kropslige positive sansninger og udløse de neurologisk set vigtige signalstof-responser. Det lyser måske meget langhåret, og det er slet ikke nødvendigt at forstå præcist hvad der ligger i det, men det er præcis det opstillinger gør for os.

Formålet

med workshoppen er at hjælpe dig fri af systemets eller systemernes  kroge i dig, så du står stærkere, mere nærværende og kærligt i dig selv – og så du kan relatere mere konstruktivt (og kærlig-venligt) til dine nære og andre mennesker i dine omgivelser.  Og deale mere klart, nærværende, kærligt og roligt med dit liv og de udfordringer der kommer din vej. 

 

Workshoppen er for dig, der:

  • ønsker at løse dit problem i bund
  • interesserer dig for din personlige udvikling
  • vil arbejde med dig selv, dine relationer, symptomer, følelser eller mønstre – og blive klogere på det at være menneske
  • Ønsker en erfaren, indsigts- og omsorgsfuld facilitator med mere end 800 faciliteringer bag sig og en grundig baggrund som Enneagramlærer også
  • er til personlig udvikling med både grin, alvor, dybde, bevægelse og massevis af aha-oplevelser

  Om du er travl karrierekvinde eller mand, chef eller menig, terapeut, pædagog, arbejdsløs, under uddannelse, gift eller fraskilt spiller ingen rolle. Under overfladen bøvler vi alle med stort set de samme universelle emner og temaer. På dette kursus lægger vi rollerne fra os og mødes i øjenhøjde og med ligeværd, som de mennesker, vi er.

  Så, kom som du er, og glid ind i en skøn sammenhæng med fuld respekt for dine grænser!

  Workshoppen vil sætte dig i stand til:

  Når du får lavet din egen opstilling betyder det, at du får en undersøgelse af hvad der ligger bag din problemstilling. Bagefter er du blevet menneskeligt klogere og har fået en eller flere helingsprocesser.

  Du har også fået igangsat en helingsproces, som skal løbe færdigt i dagene, ugerne og (ind imellem) månederne, der kommer efter workshoppen. Det er meget forskelligt hvor lang tid integrationen tager, men du mærker en forandring umiddelbart på workshoppen.

  Herefter er du fri fra problemet – så langt som dit system kan ekspandere og du kan erkende. Normalt er en opstilling nok. Undtagelsesvist skal der en mere til – typisk fra en lidt anden vinkel end den første.

   

  Få lavet din egen familieopstilling

  – eller deltag og hjælp andre mens du selv får indsigter og udvikling!

  • fredag aften + lørdag (+ opfølgende online møde)
  • deltag på en af to måder: 1) få lavet din egen opstilling på DIT problem og deltag samtidig som repræsentant i de andres opstillinger, eller 2) deltag som repræsentant i de andres opstillinger og snus til metoden før du for alvor selv går i gang – dette til kraftigt nedsat pris
  • Vi starter med starten, så alle kan være med!

  Ring og spørg mig, hvis noget er uklart – 5050 8280 

  Tidligere deltagere har brugt workshoppen til at

  bearbejde, forebygge og behandle problemer, udfordringer og sundhedsmæssige uregelmæssigheder.

  Herunder:

  1. uhensigtsmæssige psykologiske mønstre, enneagramtypes snærende mønstre, overspisning, depression, angst, sorg, vrede, stress mm,
  2. såvel som fysiske symptomer fx migræne, dårlig ryg, dårligt knæ, stiv nakke, uforklarlig barnløshed, smerter, uforklarlige symptomer mm,
  3. afhængigheder samt
  4. relationsproblemer fx i parforhold, i patchworkfamilier, med bonusbørn, egne børn, forældre, papforældre og på job fx til en kollega, kunde eller chef.
  5. Børns problemer i form af angst, depression, anorexi, ADHD mm. Børnene deltager ikke på workshoppen. Det gør en af forældrene – eller begge.

  Du bestemmer selv – der er meget få begrænsninger – og er du i tvivl, så kontakt mig og lad os vende din situation. Ring til mig på 50508280.

  Metoden

  Her bruger vi en af tidens stærkeste terapeutiske indsigts- og forandringsmetoder, der på en måde starter, hvor andre metoder slutter. Nemlig med at se problemet i en systemisk – altså helheds – sammenhæng.

  Problemer er ikke kun individuelle – faktisk er de oftest systemiske. Det ved vi blot ikke.

  Da vi indgår i systemer (familier, organisationer, nye familier, bonusfamilier mm) bliver vi også bærerer af selve systemernes problemer. Typisk uden at vi selv eller andre ved det. Vi arver så at sige fra dem, der kom før og bliver ‘symptombærer’ for dem – både i familier og i organisationer.

  Opstillingerne er effektive til at sætte os fri af de belastninger, vi bær for systemerne. Det kan være vores forældres, bedsteforældres og slægts traumer, som vi bær resterne af på vores skuldre. Men traumer opstår også i business – fx ved en fyring eller tab af en stor kunde – og disse undersøges og løses med systemiske opstillinger eller organisations opstillinger.

  Bedst kendt er familieopstillinger, men vi vil også bruge strukturelle opstillinger, indsigts-, blind-, silent – og organisationsopstillinger.

  Metoden påvirker med sin mindfulde tilgang og de kropslige og følelsesmæssige oplevelser hjernen til et positivt, glædesfyldt og visionært fokus.  Ved at få det ned i kroppen og fastholde et  sansende og følende fokus begynder vi automatisk at identificere os med en højere vision for livet – vi kommer ind i essensen.

  Det siger tidligere deltagere:

  “At få løst et problem i en opstilling er som at blive genfødt. Jeg elsker det! Den ro og de nye menneskelige færdigheder man får er utrolige dejlige og livsbekræftende.”  – Helle

  “Det var stort, givende og indsigtsfuldt at få helet relationen til min gamle mor. Jeg fik åbnet døren til en del af mit hjerte, som har været frosset ned længe. Sorgen over det uopfyldte behov. Savnet og længslen som hørte til i min fortid og som blev ved at spænde ben i mit nu-liv. Jeg er ved at komme hjem til mig selv – på en helt ny måde jeg aldrig har prøvet før. Det her er magisk. Af hjertet tak! ” – Marianne Dumen, rejsearrangør
  “Mange tak for nogle super inspirerende dage. Jeg så på relationen til min mand og vores udfordringer som sammenbragt familie. En fantastisk oplevelse og gode indsigter, som allerede betyder, at jeg gør nogle ting anderledes i forholdet til min mand. – Pernille Rahbek, sælger, Enneagramtype 8
  “Tusind tak for en fantastisk weekend. Det var utroligt givende. Jeg har arbejdet med mit parforhold, og ser det nu i et helt nyt og meget klart lys.  Hvad er hans og hvad er mit. Den rigtige beslutning er pludseligt blevet meget tydelig for mig.” – Nina, revisor, Enneagramtype 7
  “På kurset blev ‘krogen’ tydelig for mig. Den stammer fra min egen baggrund – og skabte nu bøvl i vores parforhold. Det var stort og meget rørende at se hvor min andel af problemet kommer fra. Vildt at opleve hvordan den blev helet og forløst. Nu efter kurset føler jeg mig virkelig stærk og jeg bliver ikke længere ramt af det, han siger, men kan møde ham med nærvær, kærlighed og rummelighed. Dagen efter kurset talte min mand til mig som han plejer – men det nye var at jeg ikke tog skylden og jeg blev ikke ramt! Åh, jeg bliver helt rørt lige nu og får vand i øjnene, for hvor har jeg længtes efter det længe. Det var et fantastisk forløb og nogle skønne quinder og mænd :-). ” – Lene

  Kursusbeskrivelse

  På workshoppen får du:

  Din egen opstilling – altså din egen problematik behandlet i en opstilling – plus …

  • Udviklingsgaver og inspiration fra de andre deltageres opstillinger og udfordringer, der under overfladen ligner dine
  • Et trygt og fortroligt rum, hvor du kan tage det sårbare, svære og vigtige op.
  • En gruppe af ligesindede, der også arbejder med sig selv.
  • En kompetent, vidende og vis facilitator (der også er Enneagramlærer) med mere end 800 opstillinger bag sig
  • Forbundethed, nærvær og essensoplevelser
  • Heling og følelsesmæssigt intense oplevelser (der overgår selv det bedste teater)
  • Viden og visdom – du bliver klog på mennesker
  • Personligt erfaret Enneagramviden og visdom, som ingen bøger kan beskrive

  Du vil blandt andet lære

  – og få visdom om:

  • Systemer og de sammenhænge og regler der gælder for familiesystemer, organisationer, samfund og andre systemer
  • Menneskers vilkår og muligheder i systemerne
  • Traumer og deres vandring i slægten og organisationen
  • Enneagramtyperne, hvis du allerede kender Enneagrammet
  • Dig selv, din familie, din slægt og det du kommer fra

  Sådan foregår det:

  Fredag:

  1. Jeg giver en introduktion til opstillinger og til teorien bag, så alle kan være med. Jeg fortæller derefter lidt om mig og om min vej ind i dette arbejde – og om hvordan det har hjulpet mig, min familie og min slægt.
  2. Derefter tager vi en kort præsentation og vejrmelding fra jer hver især.
  3. Så går vi i gang med at lære metoden at kende rent praktisk. Vi laver nogle indledende insigtsopstillinger, og kommer godt i gang, på en måde så det både er spændende for helt nye og for erfarne opstillere
  4. Så går vi i gang med opstillinger for deltagernes udfordringer en efter en.
  5. Pauser, teori i forhold til deltagernes oplevelser, Enneagrammet mm flettes ind efter behov med afsæt i jeres konkrete oplevelser. Medbragt mad og snacks indtages i pausen.
  6. Når du går hjem fredag, ved du præcis hvad familieopstillinger og opstillinger, som sådan, er.

  Lørdag:

  1. Vi starter med at samle op på fredagens oplevelser og eventuelle spørgsmål
  2. Så går vi i gang med at lave opstillinger på deltagernes udfordringer en for en.
  3. Debriefing, perspektivering, teori og pause efter behov mellem hver opstilling.
  4. Vi når typisk 4-5 opstillinger på en lørdag. Pauser og frokostpause, hvor det passer i processerne og programmet. 
  5. Kort vejrmelding fra den enkelte inden vi skilles

  Opfølgende online møde

  • i løbet af ugen efter workshoppen holder jeg et opfølgende online møde. Det gør jeg  for at sikre at alle lander godt og får svar på eventuelle spørgsmål, der er dukket op efter selve workshoppen. Det bliver en aften kl. 20.00 – 21.00, og er en hyggelig måde at gense hinanden – ud over vigtigt for din udviklingsproces.

  Praktisk information

  Din investering (i dig – og dem omkring dig) er:

  Der er 2 måder at deltage i denne oplevelsesmættede, dybt healende og indsigtsgivende workshop på:

  1. Deltag som ‘fuld’ deltager. Her behandler vi DIN konkrete problematik i en opstilling og du deltager i de andres opstillinger som repræsentant. Begge dele er utroligt givende – blot på hver sin måde. Din investering for at deltage på denne måde er kun 2200 kr for 2 dage med magiske oplevelser, dybe indsigter, nye forståelser og healing gennem indsigt. Desuden et opfølgende fælles onlinemøde, der sikrer, at du lander godt.
  2. Deltag som ‘light’ deltager Deltag udelukkende som observatør eller repræsentant, når vi behandler andres problemstillinger i opstillinger. Dette er en ‘light’ version, der er velegnet, hvis du vil snuse til metoden og min måde at facilitere på – eller hvis kassen er slunken. At deltage på denne måde er også meget givende og udviklende, da det ikke er tilfældigt, hvad du bliver inviteret til at repræsentere. Din investering for denne version er kun 750 kr for begge dage. Som repræsentant får du ikke din egen opstilling på programmet, men du får en masse ‘udviklingsgaver’ i form af konkrete indsigter og helingsprocesser fra de andres – og du finder ud af hvad opstillinger er og kan. Også her er du velkommen til at deltage i det opfølgende fælles online opsamlingsmøde.

  Da der er begrænsede antal pladser, er det først til mølle: Du booker din plads på  knappen herunder. 

  Holdstørrelse

  5-6 med egen opstilling og op til 10 light-deltagere.

   

   

  Kalender

  Workshops foregår i Trekroner/Roskilde i gå-afstand fra Trekroner station. Fredag kl 17-21 og lørdag kl 10-18. Adressen er Linkøpingvej 90-190 – nærmere adresse følger i velkomstmail. Der er et par muligheder for overnatning, hvis du kommer langvejs fra, med øko-morgenmad (hjemmebagte boller med diverse plus kaffe/te og juice) før kursusstart.

  Kursusdatoer:

  Hold 2021- 9 Familieopstilling (m. Enneagrammet) d. 19-20 november + opfølgningsmøde torsdag d 25/11 endnu ledige pladser

  Hold 2021 – 10 Familieopstilling (m. Enneagrammet) d. 26.27 november + opfølgningsmøde torsdag d. 2/12  endnu ledige pladser 

  Hold 2022 – 1 Familieopstilling (m. Enneagrammet) d.  14-15 januar + opfølgningsonlinemøde  d. 20/1 endnu ledige pladser

  Hold 2022 – 2 Familieopstilling (m. Enneagrammet) d.  21-22 januar + opfølgningsonlinemøde  d. 27/1 endnu ledige pladser

  NB Corona og vaccine

  Vi følger reglerne og har man individuelle behov, er det godt at sige det højt. Skulle regeringen lukke os ned igen, rykker vi workshoppen online. Det fungerer også fint, giver lige så høje udbytter og kræver blot en computer og et uforstyrret sted af dig. Skulle det ske, at vi bliver lukket ned, sender jeg dig alle nødvendige informationer – og du er velkommen til at ringe til mig, hvis du har spørgsmål.

  Du skal vide, at jeg ikke er vaccineret, og hvis jeg skal, bliver det først, når vi har set resultaterne af forsøgene, hvilket tidligst sker i 2023 (læs evt. om forsøgene på lægemiddelstyrrelsens og sundhedsstyrrelsens hjemmesider). Det fungerer fint både for mig og mine kursister. Jeg bruger kosttilskud og livsstil til at holde mit immunforsvar fit.

  Få inspiration

  - og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

  Du er nu tilmeldt!