Blev gravid efter terapi

af | sep 2, 2019 | Fertilitet Barnløshed, Psykoterapi, Stress, Traumer

“Efter at have fået terapi af Lene i nogle måneder, havde jeg fundet en utrolig indre ro og harmoni i mig selv – og i mit parforhold. Jeg følte mig gladere og havde mere overskud. Det var som om jeg var blevet en anden og bedre. Jeg indså, at der nok havde været af psykiske årsager til, at jeg ikke var blevet gravid. Vi indstillide IUI behandlingerne i foråret, og hen over sommeren nød jeg og min kæreste den nye og mere harmoniske måde at være sammen på, som terapien havde givet os. Midt på sommeren blev jeg gravid.
Da jeg første gang kom hos Lene var det efter 6 gange IUI, en ufrivillig abort i uge 4 og et fertilitetsforløb med min kæreste, som i øvrigt havde fået konstateret god sædkvalitet.
Vi var uforklarligt barnløse. Da jeg kom, var jeg meget skeptisk, men jeg havde fået Lene anbefalet af en kollega, som hun også havde hjulpet med at blive gravid.
Jeg havde tidligere fået 10-15 gange akupunktur, var blevet healet og havde været hos en kinesiolog – men det havde ikke hjulpet. Ikke nok i hvert tilfælde. Jeg følte mig både meget stresset og meget tom indeni, hvilket Lene sagde var et meget dårligt udgangspunkt for at blive gravid. Hun sagde at vi skulle i gang med det hun kalder ‘følelsesarbejde’, ‘essensarbejde’ og med ‘min udviklingsvej’. Det gjorde vi så, og selvom jeg ikke vidste præcist hvad det var, virkede det logisk, at det var den vej vi skulle gå.
Allerede efter første gang følte jeg mig meget bedre tilpas. Dette her virker, kunne jeg mærke! Efter yderligere nogle gange sagde min mand til mig, at han syntes vi var blevet meget bedre sammen efter at jeg var begyndt i terapi. Ja vi var blevet endnu bedre end før fertilitetsbehandlingen, mente han. Jeg kunne også mærke at jeg selv bedre kunne lide mig – hvilket er nok så vigtigt. Det er ret vigtigt at kunne lide sig selv 🙂
Så, nu står jeg og er gravid. Og som bonus er jeg blevet så meget klogere både på mig selv og på andre mennesker. Det er lærdom for livet! Desuden har jeg fået et meget bedre parforhold. Alle ved at det er en udfordring for et parforhold at få en baby – derfor er jeg særlig glad for at vi nu er blevet endnu bedre sammen. Jeg føler mig stolt og stærk – stærk nok til at stole på mig selv og gå den vej, jeg følte var rigtig for mig.
– Sanne, fysioterapeut