Angst – barn, ung, voksen

Kæmper du, eller en du kender, med angst?

Angst kan behandles

Slip af med din angst

Angst er et af de hyppigste symptomer, som læger møder i deres praksis. Den kan komme snigende eller ramme os som lyn fra en klar himmel. Den kan ikke slettes eller fjernes med hurtige løsninger, men kræver en samlet indsats fra flere vinkler både psykiske og kropslige. 

Ved hjælp af egnede terapeutiske metoder kan vi undersøge, hvad der ligger bag angsten og komme den til livs. Kontakt mig og hør mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig af med din angst.

Forskellige typer

De hyppigste angsttilstande er:

  • Generaliseret angst
  • Panikangst
  • Fobier
  • Angst under depression og stress

Oplevelsen

Den psykiske angstoplevelse følges typisk af kropslige symptomer som fx hjertebanken, høj puls, åndenød, sveden samt varme-, kulde- og uvirkelighedsfølelse. Mange angste mennesker søger læge for fysiske gener, men ofte skal løsningen findes ad psykisk vej.

Det særlige ved angsten er, at det er tydeligt, at den er overdreven, urimelig og tilsyneladende uden årsag. Det betyder at den opleves som ’mærkelig’ både for de omkringværende men faktisk også for den person, der selv lider af angst. Hvilket igen forstærker personens angst.

Årsagen

Angsten har en årsag og den er dybt logisk, når vi ved nok om den. Det gør vi ofte bare ikke, derfor opleves den mærkelig. Bruger vi egnede terapeutiske metoder, kan vi undersøge hvad der ligger bag angsten og komme den til livs. Sådanne metoder bruger jeg i mit arbejde.

 

Børn og angst

Når jeg behandler et barn for angst bliver en eller begge forældre ofte involverede, da børnenes reaktioner ofte er en naturlig reaktion på de systemer de er i, familiemæssigt eller i skolen. Der vil derfor være sessioner, der drejer sig om barnet, og sessioner og forløb, hvor vi mødes uden barnet.  Du/ I skal klædes på til at støtte barnet optimalt i jeres dagligdag sammen. Det lærer jeg jer.

Børn og angst
Eksamensangst og præstationsangst

Eksamensangst og præstationsangst


Eksamensangst er en udbredt form for angst blandt unge, der går til eksamen. Den hænger sammen med præstationsangst – angsten for andres bedømmelse. Jeg tilbyder hjælp til at overkomme eksamensangsten. Behandlingen indebærer også håndtering af studiesituationen, forberedelsen, læseferien og dig selv som menneske både psykisk og fysisk.

Behandling af angst

Når jeg behandler angst bruger jeg den kognitive del af NLP metoderne, Enneagrammet, hypnose, healing og andre kognitive værktøjer i behandlingen. Jeg har virkeligt gode erfaringer med at kombinere de kognitive metoder med familieopstillinger, som kan ske enten individuelt eller på hold. Er belastningen stor skal der nemlig ryddes op på helheds- og det systemiske (familie, slægtsmæssigt eller åndeligt) plan, for at de kognitive værktøjer kan få fat og gøre deres. Det kan du gøre på Slip fri af krogen – kurset og i Livsboost forløbene.

Børn og angst

"Eksamenspakken til min datter, der dengang gik i 2. G, er den bedste investering jeg til dato har gjort. I dag suser hun gennem sit studie med topkarakterer, fordi hun præcist ved hvad hun skal gøre og har fået ryddet op i det, der stod i vejen for hende. Hun oser af selvtillid, hvilket betyder alt for mig som forældre. Jeg kendte Lene som erhvervscoach fra mit job og fra min NLP uddannelse hos hende, og vidste derfor hvad hun kunne."

Niels – direktør

Vil du vide mere?

Fortæl mig hvad i gerne vil vide mere om og så vender jeg hurtigst muligt tilbage til jer.

Book din tid - eller gratis 20 min telefonsamtale - her

Skriv nogle forslag til hvornår I kan og om I er interesseret i tid på Frederiksberg, St. Merløse ved Ringsted eller online.

8 + 9 =

Få inspiration

- og hold dig opdateret fra Lene Eriksen • Mosaic

Du er nu tilmeldt!